Euro-stablecoin van Tether loopt derde maand op rij achter op EURC van Circle

Gegevens onthuld door Kaiko tonen aan dat Tether’s op de euro gekoppelde stablecoin sinds november 2023 consistent is verhandeld met een “aanhoudende korting” ten opzichte van de euro. Volgens gegevens onthuld door Kaiko heeft Tether’s op de euro gekoppelde stablecoin (EURT) sinds november 2023 consequent met een korting ten opzichte van de euro gehandeld, zonder te kunnen concurreren met Circle’s op de EURC.

In een blogpost van 29 januari merkte het in Parijs gevestigde bedrijf op dat Circle’s EUR Coin al enkele maanden achter elkaar een premie heeft behouden, wat wijst op een toename in de vraag. Ondertussen heeft EURCV van Société Générale, de eerste stablecoin die door een bank is uitgegeven, sinds de lancering begin december 2023 grotendeels zijn koppeling behouden.

EUR stablecoin-markt blijft echter gefragmenteerd, met EURT voornamelijk verhandeld op offshore platforms zoals HTX (voorheen Huobi) en Bitfinex, terwijl EURC de handel domineert op gedecentraliseerde exchanges, merkte Kaiko op, eraan toevoegend dat deze fragmentatie zou kunnen bijdragen aan de waargenomen volatiliteit in hun respectieve waarden.

Ondanks de concurrentie tussen verschillende op de euro gekoppelde stablecoins, heerst er concentratie op de markt, met slechts vijf crypto-exchanges die 98% van het totale handelsvolume van de munt vertegenwoordigen. Volgens Kaiko domineren crypto-exchanges Bitvavo, Kraken, Coinbase, Bitstamp en Binance samen het landschap, met meer dan 98% van de totale handel.

Kaiko-analisten wijzen op een correlatie tussen de hoeveelheid eurovolume en het aantal euro-gedenomineerde handelsparen dat door elke exchange wordt vermeld. Met name Kraken en Bitvavo, die elk meer dan 200 euro-paren hebben, verstevigen hun posities met het hoogste euro-gekoppelde volume. Aan de andere kant richten wereldwijde exchanges zoals Bitflyer en Bybit zich op regio’s zoals APAC, wat bijdraagt aan het diverse landschap van euro-gekoppelde handel.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!