CBOE geeft groen licht voor diverse Bitcoin ETF’s

De Chicago Board Options Exchange (CBOE) heeft vier potentiële spot Bitcoin ETFs goedgekeurd voor handel op haar platform, in afwachting van groen licht van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Spot Bitcoin ETF bijna rond

De druk om spot Bitcoin ETFs te lanceren is bijna voorbij nu CBOE onverwachts een melding heeft gedaan om het publiek te informeren dat haar gelieerde platform, BZX Exchange, de voorgestelde fondsaanbiedingen van Ark 21Shares met de tickersymbool ‘ARKB’, de Invesco Galaxy Bitcoin ETF ‘BTCO’, de VanEck Bitcoin Trust ‘HODL’ en Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund ‘FBTC’ heeft goedgekeurd.

Volgens de CBOE-aanvraag voor deze producten, dringt het handelsplatform aan op versnelde registratie van deze producten om hun gereedheid voor handel te faciliteren. Deze zet van CBOE, volgens marktexperts, werd niet verwacht tot veel later op de dag en het markeert de laatste stadia van de mogelijke goedkeuringsfase van de spot Bitcoin ETF.

Deze zet is uniek voor CBOE en volgt op de bijeenkomst die het handelsplatform, samen met andere genoemde handelsplatformen voor de spot Bitcoin ETF-producten zoals de Nasdaq Composite en New York Stock Exchange (NYSE), had met de functionarissen van de SEC.

Deze stap om de spot ETF-producten van de vier aanvragers goed te keuren, benadrukt de positiviteit van de discussie tussen de marktregulator en de handelsplatformen. Op dezelfde manier kunnen ook Nasdaq en NYSE gerelateerde goedkeuringsupdates publiceren voor de ETF’s die zij van plan zijn te noteren.

Is officiële goedkeuring binnen?

De zet van CBOE wordt niet verwacht tot na de officiële goedkeuring van de SEC voor de respectievelijke spot Bitcoin ETF-producten.

Hoewel deze stap misschien niet wordt gezet als het eindresultaat een afwijzing van de talrijke aanvragen is, moeten beleggers deze zet van CBOE niet verwarren met een officiële goedkeuring.

Met het officiële X-account van de Amerikaanse SEC gehackt op 9 januari om nepnieuwsberichten over goedkeuringen van spot Bitcoin ETF’s te plaatsen, wordt extra voorzichtigheid geadviseerd om verwachtingen en risico’s op de juiste manier te beheren.

De cryptomarkt is momenteel gespannen nu Bitcoin (BTC) van eigenaar wisselt tegen een prijs van $45,431.79, een daling van 3,12% in de afgelopen 24 uur. Mocht de officiële goedkeuring worden verleend, dan kan de cryptocurrency zijn verliezen omkeren in de race naar nieuwe hoogtepunten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!