Bank analist: Bitcoin koers stijgt naar $200.000 in 2025

Standard Chartered’s hoofd van FX-onderzoek, Geoff Kendrick, heeft een gedurfde voorspelling gedaan over de toekomst van de Bitcoin koers. In een recente nota die maandag werd gepubliceerd, gaf hij namelijk aan dat de goedkeuring van een spot Bitcoin ETF de prijs naar ongekende hoogten zou kunnen stuwen, mogelijk helemaal naar $200.000 tegen het einde van 2025.

De projectie vanuit de bank analist komt op een moment dat de financiële wereld reikhalzend uitkijkt naar het besluit van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om de eerste Bitcoin spot ETF goed te keuren. In afwachting op de goedkeuring steeg de Bitcoin koers gisteravond al naar $47.000.

De impact van een spot Bitcoin ETF

De verwachtingen rond de goedkeuring van een Bitcoin-spot-ETF zijn hooggespannen, met de verwachting dat deze de prijs van Bitcoin aanzienlijk zou kunnen beïnvloeden. Volgens de analyse van Kendrick zou de goedkeuring van deze ETF’s en de daaropvolgende instroom de waarde van BTC met meer dan 300% kunnen doen stijgen ten opzichte van het huidige niveau van ongeveer $47.000. Hij baseert deze voorspelling op de veronderstelling dat Amerikaanse spot-ETF’s tegen eind 2024 een instroom tussen $437.000 en $100.000 zullen aantrekken, gekoppeld aan een geschatte productie van 1,32 miljoen nieuwe Bitcoins. De potentiële instroom voor dit jaar alleen al zal naar verwachting tussen de $50 miljard en $100 miljard liggen.

Kendrick’s voorspelling houdt ook rekening met de impact van de komende halveringscyclus en de neiging van miners om tokens te hamsteren, die beide zouden kunnen leiden tot een afname van het beschikbare aanbod van BTC. Deze afname van het aanbod en de toegenomen vraag, aangedreven door ETF’s, zouden de weg kunnen bereiden voor aanzienlijke prijsstijgingen, die mogelijk vóór eind 2024 $100.000 zouden bereiken.

Historische context en aanboddynamiek

In zijn analyse trekt Kendrick een parallel tussen de potentiële impact van een Bitcoin spot ETF en de historische impact die de lancering van een dergelijk product had op de goudprijs. Volgend op de lancering van SPDR Gold Shares in 2004 kende de waarde van goud een aanzienlijke stijging, die met meer dan 300% steeg in zeven jaar tijd. Kendrick gebruikt dit historische precedent om zijn voorspelling voor Bitcoin te versterken, waarbij hij een vergelijkbare, zo niet versnelde, prijsstijging voor de cryptocurrency verwacht.

De aanboddynamiek van Bitcoin speelt ook een cruciale rol in de voorspelling van Kendrick. Hij merkt op dat het percentage van het totale aanbod van Bitcoin in omloop op een historisch dieptepunt staat, wat aangeeft dat het aanbod prijsinelastischer is dan ooit. Dit betekent dat elke toename van de vraag waarschijnlijk een meer uitgesproken impact zal hebben op de prijs van Bitcoin. Het beperkte en afnemende aanbod van Bitcoin, een fundamenteel aspect van het ontwerp ervan, draagt bij aan het potentieel voor aanzienlijke prijsstijgingen in het licht van de groeiende vraag.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!