Chainlink prijsverwachting voor 2024: Sterke opleving en verwachte stijging van 65%

De huidige ontwikkelingen in de Chainlink-prijs wijzen op een veelbelovende koers voor deze cryptocurrency in het jaar 2024. Ondanks aanvankelijke scherpe dalingen die de kritieke ondersteuningsniveaus rond $14,00 testten, vertoont Chainlink (LINK) nu bemoedigende tekenen van herstel. De digitale valuta heeft aanzienlijke winsten geboekt en toont opvallende veerkracht door een substantieel deel van zijn eerdere verliezen terug te winnen.

Sinds 21 november vertoont de prijs van LINK een opvallend patroon binnen een gestaag stijgend parallel kanaal, met een indrukwekkende groei van meer dan 150% in het afgelopen jaar. Deze koers benadrukt de veerkracht van de cryptocurrency in een volatiele markt. De Chainlink-prijs is in de afgelopen 24 uur met ongeveer 2,78% gestegen en wordt momenteel verhandeld op $14,51. Met een marktwaarde van meer dan $8,25 miljard bevestigt LINK zijn positie als een van de top 20 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie.

Chainlink was een pionier in de cyclus van de cryptocurrency-markt en startte een opmerkelijke stijgende trend in oktober na het doorbreken van een dalende weerstandstrendlijn. Deze stijging leidde tot een nieuw hoogtepunt van $17,67 eind december 2023. Na dit hoogtepunt ervoer de LINK-prijs echter een daling, die vorige week versnelde tot zo laag als $12,20. Desondanks herwon het snel stabiliteit, met slechts enkele dagen over voor de wekelijkse sluiting, door de vorming van een langdurige ondersteuningsbodem.

CHAINLINK

Toonaangevende experts in de wereld van cryptocurrency en analisten laten positieve verwachtingen doorschemeren voor de toekomstige koers van LINK. The CryptoBull wijst op vergelijkingen tussen de bewegingen van LINK en het patroon van Ethereum in 2020, wat suggereert dat LINK mogelijk boven de $250 kan stijgen. Bij een doorbraak uit het huidige kanaal zou LINK zich kunnen richten op een stijging naar $23,60, wat een groei van 65% betekent ten opzichte van de huidige prijs.

Het is echter van belang te onthouden dat een dagelijkse afsluiting onder de ondersteuningstrendlijn van het kanaal een neerwaartse beweging naar $12,50 kan initiëren. Op dit moment bevindt de prijs van LINK zich boven zowel de 50-daagse als de 200-daagse eenvoudige voortschrijdende gemiddelden (SMA), terwijl de Relative Strength Index (RSI) op een neutraal niveau van 46,25 staat. Deze situatie zou kunnen duiden op een potentiële uitbraak in beide richtingen, afhankelijk van de voortzetting van het bullish momentum, wat mogelijk zou kunnen leiden tot een overbought-conditie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!