Senior ETF-analist: “We hebben nog niks gehoord”

Eric Balchunas, senior ETF-analist bij Bloomberg, heeft zijn twijfels geuit over de juistheid van een nieuw rapport gepubliceerd door Matrixport, aanbieder van crypto-investeringsdiensten, waarin wordt beweert dat de SEC in januari alle spot Bitcoin ETF-aanvragen af zal wijzen. In reactie op dit bericht, schreef Balchunas op X het volgende:

“Mensen taggen mij als een gek op dit ‘afwijzingsrapport’. We hebben niets anders gehoord dan goedkeuring, maar ik wil de man het voordeel van de twijfel geven, dus ik vraag of hij bronnen heeft of dat hij alleen maar speculeert. Hij lijkt een Bitcoin-bull te zijn en onlangs tweette hij dat bestuurders goedkeuring waarschijnlijk vinden. Ik weet niet zeker waarom hij van mening veranderd is.”

In reactie op de berichten van Balchunas schreef Markus Thielson, hoofd onderzoek bij Matrixport, dat zijn “rapport niet gebaseerd is op de emittent, noch op commentaren van insiders van de SEC”. Hij gaf verder toe eerder bullish verwachtingen te hebben, maar dat hij vanaf woensdag bearish is geworden.

Rapport met flinke gevolgen

Als gevolg van dit rapport van Matrixport daalde de Bitcoin koers maar liefst 8%. Het maakt nog maar eens duidelijk dat ongegronde berichten zich ook snel kunnen verspreiden in de cryptomarkt, wat weer een negatief effect kan hebben op de koersen.

Zo wendde Jihan Wu, medeoprichter van Matrixport, zich vervolgens tot X om te verklaren dat de snelle verspreiding van het rapport in de media “niet gepland” was door het bedrijf en “buiten hun controle ligt”. Hij vervolgde met:

“De analisten van Matrixport opereren onafhankelijk en geven hun mening weer zonder enige invloed of inmenging van het management. Naar mijn mening is de goedkeuring van een spot ETF door SEC, die nieuwe investeringen in Bitcoin zal aantrekken, onvermijdelijk.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!