President Milei eist volledige openbaring van crypto-holders

De nieuw verkozen president van Argentinië, Javier Milei, heeft een ontwerpvoorstel geïntroduceerd dat aanzienlijke gevolgen zou kunnen hebben voor houders van cryptocurrency in het land. Deze wetgeving, onderdeel van een breder economisch en politiek hervormingspakket, heeft als doel Argentijnen aan te moedigen zowel hun binnenlandse als buitenlandse cryptocurrency-activa te declareren.

In ruil daarvoor zouden zij profiteren van een gunstig belastingtarief en de legalisatie van deze activa, ongeacht hun herkomst of opslaglocatie.

President Milei, die populariteit verwierf in de crypto-gemeenschap vanwege zijn positieve standpunt over Bitcoin (BTC) tijdens zijn campagne, heeft zijn alomvattende wetsvoorstel sinds de aankondiging op dinsdag aanzienlijke controverse en protesten zien veroorzaken.

Het wetsvoorstel stelt een uniek programma voor activaregularisatie voor dat verschillende activa omvat, waaronder cryptocurrencies.

Onder het voorgestelde regime zouden Argentijnen die hun cryptocurrency-activa vóór 31 maart verklaren, profiteren van een verlaagd belastingtarief van 5%. Dit tarief zou echter aanzienlijk stijgen naar 15% na 30 november.

Het ontwerpvoorstel stelt dat deze concessies van toepassing zijn op “cryptocurrencies, crypto-activa en andere soortgelijke goederen, ongeacht wie hun uitgever is, wie hun eigenaar is of waar ze zijn gedeponeerd, bewaakt of opgeslagen.”

Deze stap van Milei wordt gezien als onderdeel van de lopende inspanningen van Argentinië om zijn langdurige economische uitdagingen aan te pakken, waaronder ernstige inflatie en valutaschommelingen.

Het land heeft eerder amnestieprogramma’s geïmplementeerd die gericht waren op miljarden dollars aan contanten of activa in het buitenland aangehouden door zijn burgers. Het huidige voorstel beoogt een vergelijkbare aanpak te brengen naar de opkomende wereld van digitale activa.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!