Analist voorspelt Bitcoin koerscorrectie op $48.000

Een veel gevolgde crypto-analist zegt dat een bepaald niveau een mogelijk teken kan zijn van een terugtrekking van Bitcoin (BTC) nu de top digitale asset aan het stijgen is.

In een nieuwe strategie-update vertelt crypto-analist Benjamin Cowen aan zijn 788.000 YouTube-abonnees dat Bitcoin zou kunnen dalen als het het niveau van $48.000 bereikt.

Om zijn voorspelling te doen, gebruikt Cowen Fibonacci-retracementniveaus, een methode van technische analyse om de ondersteunings- en weerstandsgebieden van een activum te bepalen:

“We kunnen altijd kijken naar de context van de geschiedenis om te zien hoe ver deze ging [vanaf december 2017]. Als je naar het retracement-gereedschap kijkt, kun je zien dat we hier [in het midden van 2019] wekelijkse sluitingen hadden rond het 0,50 Fibonacci retracement met pieken tot ongeveer 0,618.

Als je het vanaf hier neemt [in november 2021], zie je dat het 0,50 [Fibonacci-niveau] rond de $42.000 ligt. Het 0,618 [Fibonacci-niveau] ligt helemaal op $48.000. Dat geeft je een idee van waar het naartoe zou moeten gaan als het zou willen nabootsen wat we hier zagen [in het midden van 2019].

De andere manier om hiernaar te kijken, is natuurlijk te zeggen: wat als je het meet vanaf deze piek [in april 2021] in plaats van de tweede piek in [november 2021]? Dan zou het 0,50 [Fibonacci-niveau] waar we nu zijn en dan zou het 0,618 [Fibonacci-niveau] ongeveer $46.000 zijn.”

Bron: Benjamin Cowen/Youtube

Volgens Cowen zou een beweging naar beneden Bitcoin kunnen doen terugtesten op het niveau van $31.000 op basis van historische prijsactie:

“We hebben zojuist enkele van die niveaus behandeld. En natuurlijk is er ook dit niveau hier beneden, dat het vorige uitbraakpunt is, wat historisch gezien uiteindelijk wordt getest, hoewel het soms maanden kan duren voordat het wordt getest, maar dat is helemaal terug op $31.000.”

Bron: Benjamin Cowen/Youtube

Ten slotte voorspelt de handelaar een toename van de prijsvolatiliteit in de komende weken.

“Veel kan in een relatief korte tijd gebeuren. Ik denk dat de volatiliteit de komende weken alleen maar zal toenemen omdat wanneer je zoveel momentum krijgt, veel mensen gewoon YOLO’en (you only live once). Ze gooien er veel geld in. En soms stijgt het en dan word je ’s ochtends wakker en veegt het iedereen weg en dan verkoopt iedereen in paniek en stijgt het gewoon weer omhoog. En dat is wat er gebeurde in het midden van 2019.”

Bitcoin wordt verhandeld voor $41.874 op het moment van schrijven, een stijging van 4,2% in de afgelopen 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!