Oud-CEO van Binance moet in VS blijven tot uitspraak

De reisplannen van de oud-CEO van Binance Changpeng “CZ” Zhao zijn in het water gevallen na een recent gerechtelijk bevel. Na het verzet van de oprichter en voormalig hoofd van Binance om de rechter te overtuigen om hem terug te laten keren naar zijn familie in de Verenigde Arabische Emiraten, heeft hij uiteindelijk de opdracht gekregen om in de VS te blijven tot zijn veroordeling in februari.

Het juridische getouwtrek

Het crypto-ecosysteem werd vorige week rond deze tijd in rep en roer gebracht toen de oprichter van Binance zich schuldig maakte aan het overtreden van de Amerikaanse anti-witwaswetgeving (AML) en de Bank Secrecy Act. Als gevolg hiervan pleitte CZ zich schuldig aan alle aanklachten, waardoor hij een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar riskeert.

Het pleidooi markeerde het begin van wat leek op een korte vicieuze cirkel voor CZ, toen Amerikaanse aanklagers eisten dat hij in afwachting van zijn straf in de VS zou blijven. De basis voor het DOJ om dit standpunt in te nemen was vanwege de nauwe banden van CZ met de Verenigde Arabische Emiraten, waardoor, als hij ervoor kiest om onder te duiken, zijn uitlevering misschien niet mogelijk is.

In zijn verdediging voerden zijn advocaten aan dat, nadat hij op legitieme wijze schuldig heeft bepleit en de risico’s begrijpt, in het belang van een eerlijke procedure het belangrijk is voor hem om ​​zijn familie te bezoeken, aangezien de uitkomst van het vonnis nog steeds niet duidelijk is.

Voor de misdrijven waaraan hij zich schuldig heeft gepleit, zijn er verschillende permutaties met betrekking tot het mogelijke aantal jaren dat hij zou kunnen dienen, waarbij de meerderheid van de consensus ongeveer tien jaar bedraagt. Hoewel niemand de basis kent voor de pleidooiovereenkomst die hij heeft gesloten, zijn er ook permutaties die kunnen worden meegenomen in de definitieve uitspraak.

Binance gaat verder

Na zijn onvoorziene ontslag benoemde de beurs Richard Teng tot de nieuwe CEO, en voortbouwend op zijn tientallen jaren ervaring, probeert hij het platform op een beter compliance-pad te brengen.

Ondanks de enorme schikking, dat de beurs $4,3 miljard kost, wordt verwacht dat Binance een tijdje met overheidsauditors zal samenwerken om ervoor te zorgen dat het zich nu houdt aan de basisprincipes die zijn vastgelegd in de overeenkomst. Daarnaast wordt Richard Teng geconfronteerd met het herwinnen van het vertrouwen van klanten en investeerders terwijl hij een pilot wil uitvoeren om een ​​financiële onderneming met een transparant bestuur te worden.

Te midden van deze onrust heeft Binance een daling van zijn handelsvolume gezien, maar is het erin geslaagd zijn dominantie als het grootste cryptoplatform ter wereld te behouden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!