Nieuwe CEO van Binance bespreekt de toekomst van de beurs

Tijdens een belangrijke leiderschapswisseling op 21 november 2023 trad Changpeng Zhao (CZ), medeoprichter van Binance, af als CEO en gaf het stokje over aan Richard Teng.

Teng’s respect voor het verleden van Binance

Teng, die in augustus 2021 als CEO bij Binance Singapore kwam, stapte in zijn nieuwe rol met een mix van nederigheid en eer, en erkende de visionaire basis die CZ had gelegd. Daarnaast deelde hij in zijn eerste blogpost als CEO van Binance, gepubliceerd op 27 november 2023, een alomvattende visie voor het bedrijf.

Hij begon met het erkennen van de verantwoordelijkheid van zijn nieuwe functie en benadrukte zijn toewijding om Binance te leiden met respect voor de prestaties uit het verleden. Teng benadrukte het vertrouwen dat door zijn meer dan 160 miljoen gebruikers in Binance wordt gesteld en het belang van innovatie om waardevolle gebruikerservaringen te leveren.

Binance’s doel om compliant te zijn

Het leiderschapsperspectief van Teng wordt gevormd door zijn uitgebreide achtergrond in financiële dienstverlening en regelgeving, waardoor hij wordt voorbereid om Binance door de dynamische cryptomarkt te loodsen. Hij sprak zijn vastberadenheid uit om aan de verwachtingen van belanghebbenden te voldoen en aan de kernmissie van Binance, namelijk monetaire vrijheid.

Teng ging tevens in op compliance-uitdagingen uit het verleden bij Binance, en merkte op dat het bedrijf zich heeft ingespannen om zijn compliance-programma en -cultuur te versterken, waaronder strategische personeelswerving om een ​​robuuster compliance-raamwerk op te bouwen.

Teng benadrukte de samenwerking met beleidsmakers en onderstreepte het belang van een bijdrage aan een mondiaal geharmoniseerd regelgevingskader. Deze inspanning is volgens hem van cruciaal belang voor het bevorderen van innovatie en het waarborgen van consumentenbescherming.

Ter geruststelling van Binance-gebruikers sprak Teng over de financiële kracht, de schuldenvrije status, de bescheiden uitgaven en de robuuste inkomsten van het bedrijf, ondanks de lage transactiekosten.

Hij bevestigde de toewijding van Binance aan de beveiliging van gebruikersactiva, daarbij verwijzend naar de 1:1-ondersteuning voor elk gebruikersactivum, voortdurende verbeteringen aan het proof-of-reserves-systeem en het Secure Asset Fund for Users (SAFU).

De toekomst van Binance en de gehele industrie

Kijkend naar de toekomst sprak Teng zijn diepe betrokkenheid uit bij blockchain-technologie en het potentieel ervan om een ​​revolutie teweeg te brengen in de financiële inclusie, grensoverschrijdende geldovermakingen en de controle van persoonlijke gegevens.

Zijn ervaring bij de Abu Dhabi Global Market, zo merkte hij op, heeft hem in staat gesteld innovatie op het gebied van de regelgeving op het gebied van cryptocurrency te bevorderen.

Teng sloot af door de gemeenschap uit te nodigen om via verschillende platforms met hem in gesprek te gaan en schetste zijn enthousiasme om zinvolle gesprekken met mondiale beleidsmakers te voeren.

Hij benadrukte zijn focus op het waarborgen van het vertrouwen van investeerders en het opleiden van de volgende miljard gebruikers om de levensvatbaarheid van cryptocurrencies op de lange termijn te behouden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!