Bitcoin van $100.000 in handbereik, aldus macro-expert

Macro-expert en fondsbeheerder Dan Tapiero is optimistisch dat Bitcoin (BTC) mogelijk een prijs van zes cijfers zal bereiken.

In een nieuw interview met Natalie Brunell zegt Tapiero dat “we Bitcoin over $100.000 zullen zien” in de volgende bullmarkt.

Een stijging naar $100.000 zou een winst van minstens 167% betekenen ten opzichte van het huidige niveau.

Volgens Tapiero is een prijs van $100.000 per Bitcoin een “tamelijk conservatieve schatting” en zou het vlaggenschip van crypto-assets de komende vijf jaar nog hoger kunnen stijgen:

“Mijn doel toen ik hier in 2019 diep op inging, was altijd rond $250.000 tot $350.000 voor Bitcoin. Dat was voor mij gewoon een redelijk getal om tegen 2029 te bereiken. Dus in 2019 was dat mijn gedachte tegen het einde van het decennium. Dat is een redelijk getal om te bereiken.”

Bitcoin wordt verhandeld op $37.459 op het moment van schrijven.

Op de vraag wanneer Bitcoin een prijs van $1 miljoen zou kunnen bereiken, zoals ARK Invest CEO Cathie Wood eerder heeft voorspeld, zegt Tapiero:

“Ik denk dat Cathie naar buiten is gekomen en heeft gezegd… heeft ze gezegd dat het een $1 miljoen [Bitcoin prijsdoel] is? En ik kan ook tot die cijfers komen… Maar dat zou misschien 2035 of 2038 kunnen zijn. Ik bedoel, ik weet het niet. Of het zou eerder kunnen zijn.”

Over de mainstream-adoptie van Bitcoin als een waardeopslag zegt Tapiero:

“Mensen investeren vaak in activa zoals vastgoed als een opslag van waarde. Je weet wel, kunst, schilderijen, opslag van waarde.

Ik bedoel, Bitcoin zou echt een deel van dat kapitaal van waardeopslag kunnen opnemen dat er is. Mensen bezitten ook aandelen omdat het een hedge is tegen inflatie.

Dus als je denkt aan alle activa die mensen bezitten alleen maar omdat ze de inflatie willen bijhouden, dan zou daar een groot deel van naar Bitcoin kunnen gaan. Ik denk alleen niet dat het zo snel gebeurt.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!