Lido Finance stopt met Solana staking na DAO-stemronde

Het gedecentraliseerde liquid staking-platform Lido Finance heeft besloten om geen nieuwe verzoeken meer te accepteren voor het staken van Solana (SOL) tokens, nadat Lido’s LDO token-houders overweldigend hebben gestemd vóór het stopzetten van de dienstverlening.

Het staken van SOL op Lido is niet langer beschikbaar voor nieuwe gebruikers, terwijl de front-end vanaf februari 2024 niet meer in staat zal zijn om bestaande tokens te ontgrendelen. Volgens gegevens zijn er momenteel zo’n $55 miljoen aan SOL tokens vergrendeld op Lido, een aanzienlijke daling ten opzichte van het hoogtepunt van $440 miljoen in april 2022. De ontwikkelaars van Lido gaven het volgende aan:

“Na veel discussie en een stemming door Lido DAO-leden is besloten dat de beste koers van actie zou zijn om Lido op Solana af te bouwen.”

“Terwijl deze beslissing moeilijk was gezien de sterke relaties binnen het Solana-ecosysteem, werd het als noodzakelijk beschouwd voor het voortdurende succes van het bredere Lido-protocol-ecosysteem.”

Meer dan 92% van de Lido-community stemde voor het stopzetten van het product in plaats van doorgaan met de dienstverlening, blijkt uit een stemming die op 5 oktober eindigde. In de discussies voorafgaand aan de stemming wezen sommige leden van de gemeenschap erop dat de hoge kosten die door P2P-ontwikkelaars werden genoemd om de dienst te onderhouden, een punt van discussie waren.

DAO’s, afkorting voor gedecentraliseerde autonome organisaties, zijn een op blockchain gebaseerde vorm van organisatie of bedrijf die vaak worden bestuurd door een inheemse crypto-token. Staking verwijst naar het vergrendelen van tokens op een protocol om transacties te valideren en een blockchain-netwerk te onderhouden in ruil voor beloningen.

Een voorstel dat in september door P2P Validator werd geopperd, de ontwikkelaars die het product op Lido hebben gebouwd, onthulde dat ze het afgelopen jaar meer dan $480.000 verlies hadden geleden tegenover de $700.000 die ze hadden besteed om het product te bouwen. Ze uitten zorgen over het niet kunnen bereiken van doelstellingen in het komende jaar, waarbij ze moeilijke marktomstandigheden aanhaalden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!