Israëlische politie bevriest crypto-accounts geassocieerd met Hamas

Volgens een officiële persverklaring van de lokale mediabedrijf Calcalist heeft de Israëlische politie crypto-accounts bevroren die zijn geassocieerd met de Palestijnse militante groep Hamas. Er werd gemeld dat Binance, ’s werelds grootste cryptocurrency-exchange, heeft geholpen bij het bevriezen van de crypto-accounts.

Naar aanleiding van de escalatie van de veelzijdige aanval van Hamas op Israël gedurende het weekend, heeft de Israëlische minister van Defensie bevolen om de Gazastrook, een Palestijnse nederzetting, volledig af te sluiten. Tijdens deze belegering lanceerde de Israëlische wetshandhaving een veelzijdige operatie tegen Hamas, gericht op de financiële middelen van de militante groep.

Volgens Calcalist heeft de cybereenheid van de Lahav 433-eenheid van de Israëlische politie samengewerkt met het ministerie van Defensie van het land, inlichtingendiensten en crypto-exchange Binance om crypto-accounts te bevriezen die zijn geïdentificeerd als behorende tot Hamas en de fondsen in deze accounts in beslag te nemen.

In het rapport werd vermeld dat een niet nader genoemd bedrag aan fondsen tijdens de operatie in beslag is genomen. Er werd gesteld dat alle in beslag genomen fondsen zouden worden overgebracht naar de Israëlische nationale schatkist.

Israëlische autoriteiten hebben eerder een soortgelijke operatie uitgevoerd tegen Hamas en hebben sinds 2021 naar verluidt ongeveer 190 Binance-accounts in beslag genomen die naar verluidt aan militante groepen waren gekoppeld.

Zoals bekend heeft de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) in maart een rechtszaak aangespannen tegen Binance CEO Changpeng Zhao (CZ). In de rechtszaak wordt beweerd dat de functionarissen van de grote cryptocurrency-exchange op de hoogte waren van alle crypto-transacties en fondsoverdrachten die door Hamas op het platform werden uitgevoerd. Binance en CZ ontkenden de beschuldigingen.

De actieve betrokkenheid van Binance bij de operatie van de Israëlische politie tegen Hamas en de bijdrage aan het proces heeft opschudding veroorzaakt in de crypto-wereld. Momenteel zijn andere details van de operatie onbekend.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!