FTX-slachtoffers geloven nog steeds in crypto, volgens CNBC-documentaire

Zoals jullie waarschijnlijk allemaal wel weten, heeft FTX, een cryptocurrency-beurs die ooit goed op koers lag om absolute marktleider te worden, vorig jaar een dramatische ondergang doorgemaakt, wat heeft geleid tot faillissement en strafrechtelijke vervolging tegen mede-oprichter en voormalig CEO Sam Bankman-Fried (SBF). Volgens een recente CNBC-documentaire blijven echter veel klanten van FTX, ondanks deze tegenslagen, optimistisch over de cryptocurrency-industrie en zijn ze van plan te blijven investeren.

Evan Luthra, een ondernemer en angel investor, maakte aan CNBC bekend dat hij $2 miljoen verloor toen FTX instortte. Ondanks dit aanzienlijke verlies blijft Luthra optimistisch over de toekomst van cryptocurrencies. Hij benadrukte tegenover CNBC dat het falen van FTX niet moet worden gezien als een falen van Bitcoin of de bredere cryptomarkt. Luthra blijft dan ook spreken op cryptoconferenties en handhaaft een bullish kijk op Bitcoin, waarbij hij voorspelt dat de waarde ervan uiteindelijk de $100.000 zal overschrijden.

Volgens een CNBC-artikel over de documentaire dat op 2 oktober werd gepubliceerd, bleek uit het interne onderzoek van FTX dat $8,9 miljard aan klanttegoeden ontbrak na de ineenstorting ervan. Bankman-Fried, de oprichter en voormalig CEO, wordt geconfronteerd met zeven strafrechtelijke aanklachten, waaronder schendingen van fraude en campagnefinanciering. Blijkbaar bleek uit een faillissementshoorzitting in april 2022 dat $7,3 miljard aan activa was teruggevorderd, maar geen van de klanten die ze interviewden heeft tot nu toe enige terugbetaling ontvangen.

Jake Thacker, een andere FTX-klant, vertelde CNBC dat hij een aanzienlijk bedrag op het platform had verloren. Dit verlies vond plaats kort nadat hij werd ontslagen uit zijn baan in de technische industrie. Ondanks dat Thacker met de mogelijkheid van een faillissement wordt geconfronteerd, moedigt hij mensen nog steeds aan om in cryptocurrencies te investeren, zij het met meer voorzichtigheid.

Bhagamshi Kannegundla, die $174.000 – ongeveer 60% van zijn cryptoportefeuille – verloor als gevolg van de ineenstorting van FTX, sprak ook met CNBC. Hij zei dat hij zijn faillissementsvordering voor een fractie van de waarde heeft verkocht om direct wat contant geld te krijgen. Kannegundla ontving ongeveer $19.000 uit de verkoop, wat ongeveer 11% was van zijn oorspronkelijke claim. Hij vertelde CNBC dat hij van plan is dit geld te herinvesteren in cryptocurrencies, omdat hij gelooft in hun langetermijnpotentieel.

Sunil Kavuri, die een achtergrond heeft in traditionele financiën, verplaatste zijn digitale activa naar FTX omdat hij geloofde dat het een veilig platform was. Hij vertelde CNBC dat hij ondanks het feit dat hij geen cryptocurrencies meer heeft gekocht sinds de ineenstorting van FTX, optimistisch blijft over de activaklasse.

Brett Harrison, de voormalige president van de Amerikaanse activiteiten van FTX, vertelde CNBC dat hij verrast was door de ondergang van het bedrijf. Hij concentreert zich nu op het lanceren van een nieuwe onderneming, Architect Financial Technologies, met als doel een technologisch vooruitstrevende makelaardij voor digitale en tokenized activa te creëren.

Anthony Scaramucci, oprichter van Skybridge Capital, sprak ook met CNBC over zijn ervaringen. Hij investeerde $10 miljoen in het FTT-token van FTX en voelde zich “verraden en teleurgesteld” toen het bedrijf failliet ging. Ondanks deze tegenslag blijft hij optimistisch over de toekomst van Web3-technologieën en adviseert hij geduld voor degenen die door het vluchtige cryptolandschap navigeren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!