Bitcoin ETF’s kunnen voor een stijging van 3.200% zorgen, aldus analist

De anonieme gastheer van InvestAnswers voorspelt dat de goedkeuring van een spot Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) massale instroom van Wall Street-reuzen zal veroorzaken.

De analist vertelt zijn 447.000 YouTube-abonnees dat investeringsgiganten Fidelity Investments, Charles Schwab, Citadel, Deutsche Bank, BlackRock, Nomura en Franklin Templeton gezamenlijk $25,22 biljoen aan beheerd vermogen (AUM) hebben.

Bron: InvestAnswers/Youtube

Volgens de analist, als de zeven Wall Street-firma’s slechts een half procent van hun AUM zouden toewijzen aan spot Bitcoin ETF’s in het eerste jaar na de BTC-halvering van april 2024, zou de vlaggenschip crypto-activa in minder dan een half decennium met ongeveer 3.219% kunnen stijgen vanaf de huidige niveaus:

“[Als de Wall Street-reuzen] 0,5% van hun beheerd vermogen toewijzen, wat velen waarschijnlijk heel gemakkelijk zullen doen, vooral met de connecties van pensioenfondsen enzovoort die wat alfa nodig hebben om hun pensioenfondsen uit een gat te graven, anders gaan ze gewoon achteruit en worden ze waardeloos.

Dit is de veronderstelling dat 0,5% van het beheerd vermogen vanaf april 2024 helemaal omhoog gaat. Als dit gebeurt, alleen al voor dat eerste jaar, zal de vraag de prijs van Bitcoin tegen april 2028 doen stijgen.

En opnieuw, ervan uitgaande dat er in het eerste jaar een toewijzing van 0,5% plaatsvindt, nog eens 0,5% in het tweede jaar enzovoort, zal dat ons brengen naar de prijs van $920.000 per Bitcoin in april 2028.”

Bron: InvestAnswers/Youtube

Wat betreft wanneer de Wall Street-reuzen BTC zouden kunnen beginnen te kopen als spot Bitcoin ETF’s groen licht krijgen, zegt de analist:

“Een van de senior executives van BlackRock zei dat ze die spot ETF in de komende drie tot zes maanden zullen krijgen. Zoals ik al zei, moet het vóór de halvering zijn. BlackRock wil niet na de halvering binnenkomen. Ze weten dat dat is wanneer het vuurwerk begint.”

BTC heeft op het moment van schrijven een waarde van $27.715.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!