Beslissingen over Bitcoin ETF’s komen dichterbij

Na de nederlaag van Grayscale op dinsdag is de SEC begonnen om zijn ETF-beslissingen één voor één bekend te maken. De instelling heeft de beslissingen over de WisdomTree en Valkyrie Bitcoin spot ETF’s uitgesteld. Een paar minuten later werd ook een uitstelbeslissing genomen voor de aanvraag van Invesco. Er worden nog 5 aanvragen verwacht die vóór 4 september zullen worden aangekondigd. Een van deze 5 aanvragen is van Fidelity en de andere is van BlackRock.

Aangezien de SEC nog twee uitstelbeslissingen moet nemen, zal het nu een acceptatie- of afwijzingsaankondiging moeten doen naarmate de uiteindelijke beslissingsdata voor maart van volgend jaar naderen.

In de bovenstaande grafiek kunt u de details zien van de tweede, derde en laatste beslissingsdata voor ETF’s. Het is waarschijnlijk dat de uitstelbeslissing voor alle aanvragen snel zal worden aangekondigd. De Bitcoin koers vindt momenteel op het niveau van $26.190. De recente daling, die gisteravond begon, werd gevoed door de anticipatie op de uitstelbeslissingen vanuit de toezichthouder.

De race om de eerste Bitcoin spot ETF is nog in volle gang

De vertragingen volgden op speculaties dat de SEC voor het eerst een spot Bitcoin ETF in de VS zou kunnen goedkeuren nadat de commissie een cruciale rechtszaak had verloren die was aangespannen door vermogensbeheerder Grayscale. Een hof van beroep oordeelde op 1 augustus dat de SEC de petitie van Grayscale moeten herzien om zijn Bitcoin Trust om te zetten in een ETF, wat ertoe leidde dat veel experts suggereerden dat de kansen op goedkeuring van ten minste één Bitcoin spot EF aanzienlijk waren toegenomen.

Het Bitcoin ETF-voorstel van WisdomTree kreeg geen goedkeuring van de SEC na een indiening in 2021. Nadat BlackRock zich echter had aangesloten bij de spot Bitcoin ETF-race, heeft WisdomTree zijn aanvraag opnieuw ingediend. In juli, na berichten dat de SEC meer open zou staan ​​voor het accepteren van ETF-aanvragen met een overeenkomst voor het delen van toezicht, hebben sommige bedrijven opnieuw een aanvraag ingediend en cryptocurrency-beurs Coinbase als partner genoemd.

WisdomTree, Valkyrie, Fidelity, VanEck en Invesco zijn vijf van de vele bedrijven met Bitcoin ETF-aanvragen in de pijplijn, waaronder BlackRock, ARK Invest en Bitwise Asset Management. De deadline voor de SEC om tot een besluit te komen of uit te stellen met betrekking tot de aanvraag van Bitwise is 1 september, wat erop wijst dat de commissie waarschijnlijk binnenkort een aankondiging zal doen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!