ChatGPT wordt geïntegreerd in Hedera-netwerk

In een spannende ontwikkeling is er een ChatGPT-plugin geïntroduceerd die naadloos communiceert met het Hedera-netwerk. Deze integratie stelt gebruikers in staat om moeiteloos toegang te krijgen tot hun HBAR (de inheemse cryptocurrency van Hedera Hashgraph) en tokenbalansen. Door gebruik te maken van de gedecentraliseerde aard van blockchains, communiceert ChatGPT op een veilige manier met de diensten van het Hedera-netwerk, waaronder de Hedera Consensus Service (HCS), Hedera Token Service (HTS) en Smart Contract Service. Dit artikel onderzoekt de voordelen van deze AI-integratie, de mogelijkheden van de ChatGPT-plugin en het potentieel ervan voor gedecentraliseerde applicaties (DApps).

ChatGPT-plugin voor HBAR voor eenvoudiger valutabeheer

De integratie van ChatGPT met het Hedera-netwerk via een speciale plugin biedt gebruikers een handige oplossing om hun activa te monitoren en te beheren. Met de plugin kan ChatGPT de HBAR- en tokenbalansen van een Hedera-account verkrijgen. In Hedera zijn accounts entiteiten die opgeslagen zijn in het grootboek en verschillende tokens bevatten, waaronder HBAR, fungibele tokens en NFT’s die op het platform zijn gecreëerd.

Om deze integratie mogelijk te maken, deelde ontwikkelaar Ed Marquez instructies op Twitter voor het maken van de ChatGPT-plugin. Hij legde uit dat de saldo’s van accounts kunnen worden bekeken op een Network Explorer en programmatisch kunnen worden verkregen met behulp van de REST API van de mirror node. De plugin maakt gebruik van deze REST API om de benodigde informatie op te halen, waarbij rekening wordt gehouden met het feit dat HBAR-balansen worden weergegeven in tinybars (tℏ), waarbij 100.000.000 tℏ equivalent is aan 1 ℏ. Zodra de plugin is ontwikkeld en de API operationeel is, kan deze worden geïnstalleerd in de gebruikersinterface van ChatGPT, waardoor naadloze vragen kunnen worden gesteld over HBAR- en tokenbalansen van Hedera-accounts.

Verifieerbare inhoud en naadloze transacties

Door de kracht van blockchain-technologie en AI te combineren, biedt de integratie van ChatGPT met het Hedera-netwerk verschillende belangrijke voordelen. Een van deze voordelen is de mogelijkheid om de oorsprong en integriteit van door AI gegenereerde inhoud te verifiëren. Door gebruik te maken van de gedecentraliseerde aard van blockchains kunnen gebruikers meer vertrouwen hebben in de betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van door AI aangestuurde interacties. Dit verificatiemechanisme zorgt ervoor dat door AI gegenereerde inhoud kan worden gecontroleerd, wat de transparantie vergroot en de mogelijkheden voor kwaadwillige manipulatie vermindert.

Bovendien maken de snelle en kosteneffectieve transactiemogelijkheden van HBAR naadloze en veilige financiële transacties mogelijk binnen de ChatGPT-omgeving. Met microtransacties die steeds haalbaarder worden, kunnen gebruikers toegang krijgen tot premium inhoud, deelnemen aan getokeniseerde economieën en deelnemen aan diverse activiteiten zonder zorgen over hoge kosten of vertragingen bij transacties. Deze integratie creëert mogelijkheden voor nieuwe verdienmodellen, waarbij gebruikersbijdragen worden gestimuleerd en de groei van op AI gebaseerde platforms wordt bevorderd.

Het potentieel van DApps ontsluiten

De integratie van ChatGPT met het Hedera-netwerk opent de deur naar de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties (DApps) die de sterke punten van beide technologieën benutten. Door de AI-capaciteiten van ChatGPT te combineren met de gedecentraliseerde en veilige infrastructuur die Hedera biedt, kunnen ontwikkelaars innovatieve DApps creëren die diverse sectoren opnieuw definiëren.

Gedecentraliseerde marktplaatsen kunnen bijvoorbeeld gebruikmaken van de natuurlijke taalverwerkingsmogelijkheden van ChatGPT om veilige en transparante peer-to-peer transacties te vergemakkelijken. Samenwerkingsplatforms kunnen de kracht van AI benutten om productiviteit te verbeteren, naadloze communicatie mogelijk te maken en efficiënte samenwerking tussen gebruikers te bevorderen. Bovendien maakt de integratie van HBAR als ruilmiddel binnen deze dApps de creatie van getokeniseerde economieën mogelijk, waarbij gebruikers worden gestimuleerd om actief bij te dragen en deel te nemen aan de groei van het platform.

Conclusie

De introductie van de ChatGPT-plugin voor het Hedera-netwerk markeert een belangrijke mijlpaal in de convergentie van AI en blockchain-technologie. Deze naadloze integratie stelt gebruikers in staat om moeiteloos toegang te krijgen tot hun HBAR- en tokenbalansen, terwijl ze profiteren van de gedecentraliseerde infrastructuur van de blockchain. Met verifieerbare inhoud en kosteneffectieve transacties worden AI-interacties betrouwbaarder, veiliger en rendabeler binnen de ChatGPT-omgeving.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!