Amazon investeert $100 miljoen in AI

Amazon Web Services (AWS) – de cloudafdeling van de e-commercegigant – heeft aangekondigd dat het $100 miljoen zal investeren in een centrum om entiteiten te helpen bij het inzetten van generatieve kunstmatige intelligentie (AI).

CEO Adam Selipsky van AWS onthulde de plannen in een recent interview voor CNBC, waaruit blijkt dat het bedrijf het potentieel van deze nieuwe technologie erkent: “Je vraagt je af waar de verschillende hardlopers zijn na drie stappen in een 10K-wedstrijd. Maakt het echt uit? Het punt is dat je drie stappen verder bent en het een 10K-wedstrijd is.”

De directeur legde verder uit dat deze nieuwe functie niet zal functioneren als een fysiek centrum, maar eerder als een “programma”. Hij voegde eraan toe dat RyanAir, Lonely Planet, Highspot en Twilio zich al hebben aangesloten.

Selipsky ziet een optimistische toekomst voor kunstmatige intelligentie en noemt het “de volgende golf van innovatie in de cloud”. Volgens hem zal het “het volgende grote ding” zijn dat klanten ertoe aanzet om in de cloud te willen zijn.

Amazon is al ingestapt op de AI-trein door de virtuele assistent-technologie Alexa te introduceren. Deze inspanningen en de aankomende investering van $100 miljoen kunnen echter niet op tegen wat andere toonaangevende bedrijven hebben gedaan.

De multinational techgigant Microsoft heeft enkele maanden geleden $10 miljard geïnvesteerd in OpenAI. Dit was de derde investering in de AI-startup, waarvan de vorige in 2019 en 2021 plaatsvonden.

Kort daarna investeerde Google $300 miljoen in Anthropic. Opgericht in 2021 door voormalige leden van OpenAI, is dit laatste bedrijf gevestigd in San Francisco en richt zich op kunstmatige intelligentie, veiligheid en onderzoek.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!