Binance stapt uit de Cypriotische markt

Binance lijkt een exit uit Cyprus voor te bereiden. De Cyprus Securities and Exchange Commission heeft Binance Cyprus Limited gemarkeerd als “Onder onderzoek voor aanvraag tot uitschrijving” op haar website.

In oktober ontving de cryptocurrency-beurs een klasse 3-registratie als Crypto Asset Services Provider (CASP) in Cyprus. Destijds noemde Binance de registratie “een nieuwe mijlpaal in Binance’s regelgevende inspanningen in Europa” en volgde op vergelijkbare registraties voor de lokale entiteiten van Binance in Frankrijk, Italië en Spanje.

Klasse 3 is het hoogste niveau van dienstverlening in het eilandland en stelt de beurs in staat om crypto-activa in bewaring te nemen, staking aan te bieden, portefeuilles te beheren en een aantal andere functies uit te voeren naast het bieden van een handelsplatform. Desondanks meldde Reuters op basis van een anonieme bron bij de toezichthouder dat Binance zijn diensten nooit in Cyprus heeft gelanceerd. Daarnaast zei een woordvoerder van Binance het volgende tegen Cointelegraph:

“We werken hard om ons bedrijf volledig in overeenstemming te brengen met MiCA wanneer het binnen 18 maanden wordt geïmplementeerd. Om die reden hebben we besloten onze inspanningen in Cyprus terug te schroeven en ons te concentreren op een kleiner aantal gereguleerde entiteiten in de EU, met name onze grotere geregistreerde markten.”

De crypto-industrie bereidt zich voor op de invoering van de wetgeving van de Europese Unie (EU) inzake markten in crypto-activa (MiCA) volgend jaar. Aangezien Cyprus lid is van de EU, stelt de MiCA-regelgeving Binance in staat om zijn registratie van andere Europese toezichthouders door te geven aan de landen die onderhevig zijn aan de nieuwe wetgeving.

Binance, Binance.US en CEO Changpeng Zhao van Binance werden op 5 juni aangeklaagd door de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten voor 13 aanklachten, waaronder de verkoop van niet-geregistreerde effecten en het niet registreren als effectenbeurs.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!