Binance krijgt goedkeuring om diensten aan te bieden in Cyprus

De populaire crypto-exchange Binance gaat diensten aanbieden in Cyprus. Het bedrijf is geregistreerd bij de effectentoezichthouder van het land en zal nu dus diensten kunnen aan bieden. Het nieuws komt nadat het bedrijf in verschillende Europese jurisdicties soortgelijke goedkeuringen had verkregen.

Binance voldoet aan cryptoreglementering Cyprus

Binance, ’s werelds grootste crypto-exchange in termen van dagelijks handelsvolume, heeft een vergunning gekregen in Cyprus. Haar lokale entiteit, Binance Cyprus Limited, kreeg een klasse 3 registratie als Crypto Asset Services Provider (CASP), kondigde het handelsplatform donderdag aan.

De goedkeuring door de Cyprus Securities and Exchange Commission (CYSEC) stelt Binance in staat om spot-, staking- en kaartdiensten aan te bieden, in overeenstemming met de antiwitwaspraktijken (AML) en de bestrijding van terrorismefinanciering (CTF) van de CYSEC.

In een persbericht merkte de exchange op dat dit een nieuwe mijlpaal is in haar regelgevende inspanningen in Europa en volgt op soortgelijke registraties voor Binance’s lokale entiteiten in Frankrijk, Italië en Spanje. De oprichter en CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), zei over deze ontwikkeling het volgende:

“Binance heeft een van de meest grondige AML en CTF-nalevingsbeleid in de industrie. De erkenning van de inspanningen die we hebben geleverd om op het gebied van naleving voorop te lopen, die onze registratie in Cyprus vertegenwoordigt, is daar een bewijs van.”

Zhao benadrukte ook dat effectieve regelgeving die gebruikers beschermt en innovatie stimuleert essentieel is voor de voortdurende groei van de crypto-industrie.

Binance’s Executive Vice President Europe Martin Bruncko beschreef de registratie als een belangrijke stap in de Europese groei van het platform en een teken van betrokkenheid bij de regio. Hij voegde eraan toe:

“We kijken ernaar uit om ons lokale team in Cyprus uit te bouwen en het lokale crypto-ecosysteem te helpen ontwikkelen.”

Als onderdeel van zijn Europese expansie kondigde Binance vorige maand aan dat het een kantoor opent in Roemenië. “We willen wereldwijd gaan door lokaal op meerdere markten te spelen,” zei CZ tijdens een bezoek aan de hoofdstad Boekarest. “Ik denk dat Oost-Europa extreem belangrijk is,” benadrukte hij.

Kortom Binance is druk bezig met het uitbreiden van hun diensten op wereldwijd niveau. Zo kondigde ze donderdag aan dat ze goedkeuring hadden gekregen in Cyprus; wat volgens de CEO een goede ontwikkeling is voor het platform.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!