LiteBit sluit deuren en biedt overstap naar Bitvavo

De Nederlandse crypto broker LiteBit heeft gisteren in een persbericht aangekondigd dat het besloten heeft om haar deuren te sluiten. Het benoemde diverse marktontwikkelingen, toenemende concurrentie en regeldruk, als redenen voor de beëindiging.

Makkelijke overstap naar Bitvavo

Om de klanten onderdak te bieden, heeft het bedrijf aangekondigd om hun cryptocurrencies gemakkelijk over te zetten naar Bitvavo. De overgang van LiteBit klanten naar Bitvavo is reeds voorgelegd aan de relevante toezichthouders en zal in de aankomende tijd nog beoordeeld worden door de ACM. Hierna zullen klanten actief worden geïnformeerd en volledig worden ondersteund tijdens het (mogelijke) proces van overstappen. Zo zei Arthur van Lier, COO van LiteBit, het volgende:

“Na zorgvuldig beraad en het afwegen van alle opties heeft LiteBit besloten om haar activiteiten te beëindigen en alle klanten de mogelijkheid te bieden om over te stappen naar Bitvavo, de grootste en meest gewaardeerde crypto exchange van Nederland. Bitvavo biedt een gebruiksvriendelijk platform, lage transactiekosten, solide beursfunctionaliteit en een bedrijfsvoering die voldoet aan alle geldende wet- en regelgeving.”

Mark Nuvelstijn, CEO van Bitvavo, reageerde ook op het nieuws. Hij gaf het volgende aan:

“Het verwelkomen van de LiteBit klanten past in de groeistrategie van Bitvavo, zoals we in het verleden ook klanten van Bitzeb en Bitqist hebben mogen verwelkomen, op onze route naar Europees marktleiderschap.”

Géén overname

Na goedkeuring van de ACM zullen LiteBit klanten informatie ontvangen over hoe zij hun digitale assets en tegoeden eenvoudig kunnen overzetten naar Bitvavo. De processen hiervoor zijn in samenwerking met LiteBit reeds voorbereid en ingericht om LiteBit klanten eenvoudig te kunnen laten overstappen in afwachting van ACM goedkeuring.

Voor de goede orde; het betreft geen overname van LiteBit. Klanten van LiteBit krijgen na goedkeuring van de ACM de optie om hun digitale assets en tegoeden op een eenvoudige manier over te zetten naar Bitvavo, zodat zij hun digitale assets niet hoeven te verkopen.

Wil je echter alvast een account aanmaken op Bitvavo? Klik dan hier!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!