Digitale Britse pond zal zich concentreren op privacy maar niet op anonimiteit, aldus BoE-directeur

Tom Hutton, de directeur fintech van de Bank of England (BoE), sprak onlangs over de plannen van de centrale bank voor een digitale munt tijdens de London Crypto and Digital Assets Summit. Hutton sprak over de kwesties van privacy en anonimiteit met betrekking tot de mogelijke digitale pond en stelde dat de munt de hoogste standaarden van privacy moet behouden, maar geen anonimiteit moet bieden.

Geen anonimiteit voor de digitale pond

Tijdens zijn toespraak benadrukte Hutton het onderscheid tussen privacy en anonimiteit en betoogde dat ze niet door elkaar moeten worden gebruikt. Hij gaf aan dat de mogelijkheid voor cryptocurrencies om te worden gebruikt voor criminele activiteiten, hoewel geschat op een klein percentage, een reden kan zijn om anonimiteit in CBDC’s te vermijden. Hutton verklaarde anonimiteit als “een probleem van openbaar beleid en iets dat niet mag worden voortgezet.”

Cryptocurrencies niet interoperabel met digitale pond

Hutton verklaarde ook dat cryptocurrencies niet interoperabel zouden zijn met de digitale pond, omdat ze geen van de functies van geld vervullen. Zijn opmerkingen volgen op een toespraak in april van de vice-gouverneur van de Bank of England, John Cunliffe, tijdens de Innovate Finance Global Summit in Londen. Cunliffe besprak CBDC’s en stablecoins en merkte op dat hoewel stablecoins meer betalings efficiëntie zouden kunnen bieden, huidige aanbiedingen waarschijnlijk niet aan de vereiste robuustheid en uniformiteitsnormen zouden voldoen.

De Bank of England heeft nog geen tijdschema aangekondigd voor de lancering van de digitale pond of de implementatie ervan bevestigd. In februari gaf de bank richtlijnen uit waarin werd gesuggereerd dat een digitale pond in de toekomst misschien noodzakelijk zou zijn, maar de beslissing blijft nog uit.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!