Binance voegt memecoin PEPE toe en marktkapitalisatie stijgt naar $1 miljard

Cryptocurrency-uitwisseling Binance heeft de memetoken PEPE op zijn platform genoteerd, wat resulteerde in een snelle stijging van de marktkapitalisatie naar $1 miljard. Het Pepe-token, dat wordt ondersteund door de “meme-economie”, is gebaseerd op de populaire Pepe the Frog-meme die voor het eerst verscheen in 2005.

Pepe the Frog, die oorspronkelijk werd gecreëerd door de Amerikaanse kunstenaar Matt Furie, werd populair als meme op internet in de late jaren 2000. Het token, dat ook bekend staat als PepeCoin, heeft een maximaal aanbod van 100 miljard tokens en is gebaseerd op de Binance Smart Chain.

De vermelding van het Pepe-token op Binance heeft geleid tot een enorme vraag van handelaren en investeerders die geïnteresseerd zijn in het speculeren op de prijs van het token. Het is echter vermeldenswaard dat cryptocurrencies in het algemeen zeer volatiel zijn en dat investeren in cryptocurrencies risico’s met zich meebrengt.

De populariteit van meme-tokens zoals PepeCoin benadrukt de groeiende trend van het gebruik van memes in de wereld van cryptocurrency en blockchain. Het is belangrijk om op te merken dat, hoewel meme-tokens zoals PepeCoin interessant kunnen zijn voor sommige handelaren, ze vaak niet zijn gebaseerd op een reële economie en hun prijzen voornamelijk worden bepaald door vraag en aanbod.

Memecoin Floki maakt ook golven op de cryptocurrency-markt

Naast het Pepe memetoken heeft de cryptocurrency-markt de opkomst gezien van een andere meme-token genaamd Floki. Het Floki-token is vernoemd naar de geliefde personage Floki uit de populaire tv-serie Vikings en heeft snel aan populariteit gewonnen onder handelaren en investeerders.

Net als PepeCoin is Floki ook gebaseerd op de Binance Smart Chain en heeft het een maximaal aanbod van 1 biljoen tokens. De populariteit van het Floki-token heeft ertoe geleid dat de marktkapitalisatie in korte tijd is gestegen naar honderden miljoenen dollars.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!