Handelaar voorspelt Bitcoin prijsdaling naar $24k

Een handelaar met de naam Crypto Rover deelde gisteren zijn laatste Bitcoin (BTC) prijsanalyse in een YouTube-video. In de video waarschuwde hij dat er zich een “gevaarlijk” bearish head-shoulderpatroon heeft gevormd op de 12-uursgrafiek van BTC. Volgens de handelaar suggereert dit bearish grafiekpatroon dat de prijs van BTC de komende dagen zou kunnen dalen.

Bron: Crypto Rover / YouTube

Crypto Rover voegde eraan toe dat BTC momenteel handelt in de neerwaartse trend die is vastgesteld op de grotere tijdframe-grafieken, nadat de prijs van BTC de afgelopen dagen een lager dieptepunt had bereikt. Als gevolg hiervan is het neerwaartse doel van de handelaar voor de Bitcoin koers $24.000. Aan de andere kant stelde hij ook een opwaarts doel voor BTC op ongeveer $32,5K als er een doorbraak naar boven zou komen.

Crypto Rover verklaarde dat een bevestiging van de prijsstijging van BTC naar $32,5K zal zijn wanneer het boven de bovengrens van het huidige consolidatiepatroon uitkomt. Aan de andere kant zal een breuk onder de basis van het huidige hoofd-en-schouderpatroon ervoor zorgen dat de prijs van BTC daalt tot de eerder genoemde $24k.

Ten slotte voorspelde Crypto Rover ook dat de prijs van BTC vandaag een enorme hoeveelheid volatiliteit zal ervaren als gevolg van de vergadering van het Federal Open Market Committee (FOMC) die later vandaag plaatsvindt. Hij denkt dat deze volatiliteit de komende dagen zal aanhouden.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 28.528 na een winst van 1,74% in de afgelopen 24 uur, volgens CoinMarketCap.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!