Enquête: Vrienden en FOMO duwden nieuwe investeerders in 2022 de cryptomarkt in

Invloed van vrienden en de angst om iets te missen (FOMO) waren enkele redenen waarom investeerders voor het eerst in 2022 crypto kochten, volgens een enquête van een financiële toezichthouder in de Verenigde Staten.

De enquête, gepubliceerd door de Investor Education Foundation van de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) eind april, toonde aan dat een groot deel (31%) van de nieuwe cryptocurrency-investeerders vriendschapsadvies aanhaalde als de belangrijkste reden voor hun intrede in de crypto-wereld.

Dit is vergeleken met slechts 8% voor beginnende aandelen- of obligatie-investeerders, wat mogelijk aangeeft dat er “een sociaal element is aan cryptocurrency-investeringen dat niet aanwezig is bij aandelen- of obligatie-investeringen”, aldus FINRA. De mogelijkheid om “met kleine bedragen te beginnen” was echter de op één na grootste reden om de stap te zetten naar de cryptomarkt met 24%, vergelijkbaar met aandelen- en obligatie-investeerders.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Ondertussen gaf ongeveer 10% van de respondenten aan dat de angst om een “potentieel lucratieve investeringsmogelijkheid” te missen, leidde tot hun eerste aankoop van crypto, volgens de enquête. De enquête toonde ook aan dat 48% van de crypto-investeerders informatie over de digitale activamarkt kreeg van vrienden, familie of collega’s op het werk – in vergelijking met 35% voor aandeleninvesteerders – gevolgd door sociale media met 25%.

Opmerkelijk was dat nieuwere crypto-investeerders gemiddeld iets jonger waren (37 jaar oud) en minder hoger opgeleid (28,5% had een vierjarige graad voltooid) in vergelijking met aandeleninvesteerders, die gemiddeld 43 jaar oud zijn en waarvan 46,3% een universitair diploma heeft.

Interessant genoeg bleek uit het onderzoek dat eigenaren van digitale activa niet zo veel wisten over cryptocurrencies als ze aanvankelijk dachten. Digitale activa-investeerders scoorden 26,6% op een quiz met vijf vragen over hoe een cryptocurrency wordt uitgegeven; omgezet in Amerikaanse dollars; hoe het wordt belast; en hoe transacties “vatbaar” kunnen zijn voor fraude.

De 465 respondenten die tussen 9 en 29 september werden ondervraagd, werden willekeurig geselecteerd uit Amerikaanse huishoudens. De foutmarge was 6,75%. De enquête uit 2022 was een vervolgonderzoek van een enquête uit 2020.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!