Binance trekt zich terug uit overname van Voyager Digital

Binance.US heeft zich teruggetrokken uit de deal ter waarde van $1,3 miljard om de failliete cryptolender Voyager Digital over te nemen. Het vijandige regelgevingsklimaat in de Verenigde Staten werd als reden genoemd.

In een tweet op dinsdag onthulde de Amerikaanse tak van cryptocurrency exchange Binance dat het zijn recht heeft uitgeoefend om de overeenkomst voor de aankoop van activa met Voyager te beëindigen. Het volgende werd toegevoegd:

“Onze hoop gedurende dit proces was om de klanten van Voyager toegang te geven tot hun crypto in natura, maar het vijandige en onzekere regelgevingsklimaat in de Verenigde Staten heeft een onvoorspelbare bedrijfsomgeving geïntroduceerd die de hele Amerikaanse zakelijke gemeenschap beïnvloedt.

https://t.co/AZwoBOgsqS heeft de moeilijke beslissing genomen om zijn recht uit te oefenen om de overeenkomst voor de aankoop van activa met Voyager te beëindigen.

Terwijl onze hoop gedurende dit proces was om de klanten van Voyager toegang te geven tot hun crypto in natura, heeft het vijandige en onzekere regelgevingsklimaat…”

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

In een aparte Twitter-thread kondigde de failliete Voyager Digital aan dat het een brief heeft ontvangen van Binance.US waarin de overeenkomst voor de aankoop van activa wordt beëindigd. He onderstaande werd gemeld:

“Hoewel deze ontwikkeling teleurstellend is, staat ons hoofdstuk 11-plan directe distributie van contanten en crypto naar klanten via het Voyager-platform toe.”

Voyager merkte op dat het zou doorgaan met directe distributies om waarde terug te geven aan klanten. De cryptolender zei dat het in de komende dagen meer informatie zou verstrekken over de volgende stappen en eventuele acties die klanten moeten ondernemen.

Het aanbod van Binance.US, oorspronkelijk gedaan in december, zou Voyager waarderen op $1 miljard, hoewel de werkelijke contante prijs die Binance.US moet betalen slechts ongeveer $20 miljoen is, naast terugbetalingen aan klanten van Voyager. Volgens schattingen zouden gebruikers van Voyager 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen als de deal was afgerond.

Intussen speculeerden sommige Twitter-gebruikers dat het afbreken van de deal verband hield met een aanstaande schikking met de Commodity Futures Trading Commission, die de moederexchange Binance heeft aangeklaagd wegens de verkoop van niet-geregistreerde crypto-derivatenproducten.

CEO Changpeng Zhao heeft gereageerd op de speculatie met een emoji van een schouderophalend figuur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!