SEC-commissaris spreekt zich uit tegen anti-crypto-houding van SEC-voorzitter

Een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), genaamd Hester Peirce, heeft zich onlangs uitgesproken tegen de anti-crypto-houding van SEC-voorzitter Gary Gensler.

In een nieuwe toespraak hekelt Peirce de regelgevende instantie voor het voorstellen van een aanpassing van de definitie van “uitwisseling”, zodat deze gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocollen zou omvatten. Volgens Peirce zou zo’n verandering contraproductief zijn en alleen dienen als een manier om centralisatie en stagnatie af te dwingen. Ze gaf het volgende aan:

“Stagnatie, centralisatie, ontheemding en uitsterven zijn de sleutelwoorden van deze release. In plaats van de belofte van nieuwe technologie te omarmen, zoals we in het verleden hebben gedaan, stellen we hier voor stagnatie te omarmen, centralisatie af te dwingen, expatriatie aan te moedigen en het uitsterven van nieuwe technologie te verwelkomen. Daarom ben ik het er niet mee eens.”

Peirce zei dat het voorstel van de SEC de bescherming van het eerste amendement zou kunnen schenden door blockchain-ecosystemen te categoriseren als onderdeel van een “groep”, waardoor onduidelijkheid ontstaat over hun spraakrechten. Ze vervolgde met:

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

“De dubbelzinnigheid van de release ondermijnt de fundamentele bescherming van het Eerste Amendement. Omdat de release iedereen die betrokken is bij het relevante blockchain-ecosysteem onderdeel van een ‘groep’ maakt, ontstaat er aanzienlijke onduidelijkheid over welke spraak vooraf door de overheid moet worden goedgekeurd, wat onvermijdelijk grondwettelijk beschermde spraak zal doen afkoelen.”

De commissaris vervolgde haar betoog met te stellen dat de SEC open moet blijven staan ​​voor het idee dat zij haar regels zal moeten aanpassen aan nieuwe technologieën, iets wat zij naar eigen zeggen in de jaren negentig begreep.

Volgens Peirce betekent de nieuwste release van de SEC een tijdperk waarin geavanceerde bedrijven kunnen worden buitengesloten omdat ze niet kunnen voldoen aan de bestaande wettelijke mandaten. Ze sloot af met:

“Een Commissie die serieus bezig is met het reguleren – en niet vernietigen – van deze markt, zou nadenken over deze bijna smetteloze staat van dienst van regelfalen en er iets aan doen. We zouden de mogelijkheid overwegen dat onze regels, die in het verleden zijn ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoeften van, en de risico’s van, beleggers en bedrijven op de traditionele effectenmarkten, enige aanpassingen behoeven om bedrijven in staat te stellen innovatieve manieren van financiering aan te bieden nieuwe technologieën gebruiken.

De Commissie van de jaren negentig begreep dit basisprincipe en creëerde ruimte voor belangrijke innovaties in de effectenhandel. Deze release is daarentegen van mening dat elk bedrijfsmodel dat niet kan voldoen aan de specifieke vereisten van ons bestaande regelgevingsmodel, niet thuishoort in onze markten.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!