Vergeet Bitcoin: BlackRock CEO voorspelt nieuwste grote trend in crypto

Terwijl alle ogen momenteel op de nummer één cryptocurrency, Bitcoin (BTC), gericht zijn, heeft de CEO van de één van ’s werelds grootste vermogensbeheerder de nieuwste grote trend in crypto geïdentificeerd.

In zijn laatste jaarlijkse brief aan investeerders, suggereerde Larry Fink, CEO van BlackRock, dat tokenisatie de volgende grote trend in de cryptomarkt zou kunnen zijn.

Volgens het hoofd van de vermogensbeheerder, met een totaal beheerd vermogen van $10 biljoen, heeft Bitcoin de krantenkoppen gehaald als een loutere afleiding, waarbij de “obsessie” van de media andere interessante ontwikkelingen in de cryptocurrency-ruimte verdoezelt.

Fink vestigt de aandacht dan ook op de dramatische vooruitgang in digitale betalingen die plaatsvinden in opkomende markten zoals Brazilië en delen van Afrika. Hij contrasteert ze met het trage innovatietempo in ontwikkelde markten zoals de Verenigde Staten, waar de kosten van betalingen hoog blijven.

Het hoofd van BlackRock ziet dan ook een kans in de ruimte voor digitale activa waar onderliggende technologieën de efficiëntie van kapitaalmarkten kunnen verbeteren, waardeketens kunnen verkorten en de toegankelijkheid voor investeerders kunnen vergroten. Volgens hem biedt de fragmentatie van activacategorieën in tokens een zeer bemoedigend vooruitzicht.

Fink bevestigde dan ook dat Blackrock zich actief verdiept in het rijk van digitale activa, met de nadruk op private blockchains en de omzetting van aandelen en obligaties in tokens. Fink erkende echter dat terwijl de industrie volwassen wordt, er nog steeds geen duidelijkheid is over de regelgeving. Hij heeft investeerders echter verzekerd dat ze dezelfde normen en controles op crypto zullen toepassen als in hun hele bedrijf.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!