Analist geeft waarschuwing af voor Bitcoin

Een nauwlettend gevolgde cryptohandelaar waarschuwt Bitcoin (BTC) holders en vertelt dat de huidige marktstructuur van de top crypto lijkt op de prijsactie vergelijkbaar met een diepe val die ongeveer drie jaar geleden plaatsvond.

De pseudonieme analist Kaleo vertelt zijn 566.300 Twitter-volgers dat Bitcoin momenteel consolideert boven een diagonale trendlijn, nadat deze eerder dit jaar werd doorbroken.

Volgens de handelaar doet de prijsactie denken aan hoe Bitcoin zich begin 2020 bewoog toen het steeg van ongeveer $6.000 naar $10.000, om terug te vallen naar $3.000 in maart van datzelfde jaar.

Zo hoopt de handelaar nu op een bullish resultaat:

“Alsjeblieft, laat het deze keer anders zijn.”

Bron: Kaleo/Twitter

Hoewel de huidige marktstructuur van Bitcoin dreigend lijkt, zegt Kaleo dat er nog steeds een kans is voor BTC-bulls om voorop te blijven lopen, zolang de trendlijn standhoudt:

“Zowel Bitcoin als SPX testen belangrijke support-niveaus op hogere tijdsbestekken. Naar mijn mening is er geen reden om hier pessimistisch te zijn, zolang deze niveaus standhouden.”

Bron: Kaleo/Twitter

Als de trendlijn niet standhoudt, waarschuwt Kaleo dat BTC waarschijnlijk een massale verkoopgolf zal ervaren:

“Als ze toch breken, zullen we echte capitulatie zien. Tot die tijd zie ik dit als een goede risico-rendementsverhouding om long te gaan, met duidelijk gedefinieerde stops aan de onderkant en enorme opwaartse potentie.”

Op het moment van schrijven handelt BTC voor $20.130.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!