Grote beurzen schorten USDC transacties op en 5 andere stablecoins verliezen pariteit

Vandaag hebben houders van USDC een zware dag nadat Circle Financial, het bedrijf achter de stablecoin, aankondigde dat het $3,3 miljard vasthield bij de in problemen verkerende bank Silicon Valley Bank (SVB). Dit nieuws heeft ertoe geleid dat USDC zich loskoppelde van de Amerikaanse dollar, die vandaag naar een dieptepunt van $0,877 per munt zakte. USDC wordt momenteel verhandeld voor $0,91 per munt, een stijging van 3% ten opzichte van het dieptepunt van $0,87.

Na de depegging van USDC hebben verschillende grote cryptocurrency-beurzen, waaronder Binance en Coinbase, USDC-transacties opgeschort. Binance gaf het volgende aan:

“Binance heeft de automatische conversie van USDC naar BUSD tijdelijk opgeschort vanwege de huidige marktomstandigheden, met name in verband met hoge instromen en de toenemende last om de conversie te ondersteunen. Dit is een normale procedurele stap is op het gebied van risicobeheer terwijl we de situatie monitoren.”

De Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase verklaarde op zijn beurt het volgende:

“We pauzeren tijdelijk USDC:USD-conversies tijdens het weekend terwijl de banken gesloten zijn. Tijdens perioden van verhoogde activiteit zijn conversies afhankelijk van overboekingen in USD van de banken die tijdens de normale bankuren worden vereffend. Wanneer banken op maandag opengaan, zijn we van plan om de conversies opnieuw te starten.”

De in Singapore gevestigde cryptocurrency-beurs Crypto.com heeft op vandaag ook besloten om USDC-stortingen op te schorten, waarbij het het volgende aangaf:

“Uit voorzorg hebben we de conversie van USDC naar USD, USDC-storting en handel in USDC-paren tijdelijk opgeschort vanwege de huidige marktomstandigheden. USDC-opname blijft beschikbaar. We zullen de situatie blijven evalueren en zijn van plan de USDC-handel zo snel mogelijk te hervatten.”

Vijf andere stablecoins verliezen pariteit

De depegging van USDC heeft geleid tot een golfeffect van depegging-problemen voor vijf andere stablecoin-projecten, waaronder GUSD, DAI, FRAX, USDP en USDD.

FRAX wordt momenteel verhandeld voor $0,91, USDD wordt verhandeld voor $0,94, USDP wordt verhandeld voor $0,95, DAI wordt verhandeld voor $0,92 en GUSD wordt verhandeld voor 0,97 per eenheid.

De grootste stablecoin qua marktkapitalisatie, Tether (USDT), is sinds het begin van de SVB-uitgaven binnen het bereik van $0,99 tot $1 gebleven en lijkt dan ook momenteel de veiligste optie te zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!