Digitaal activabeheer 5,25% hoger in februari

De waarde van digitale activa onder beheer (AUM) voor digitale investeringsproducten steeg in februari naar $28,3 miljard, het hoogste aantal dat sinds mei 2022 is geregistreerd, volgens gegevens van CryptoCompare. De stijging vond plaats op de achtergrond van toenemende handhavingsacties van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen spelers in de crypto-industrie. Bitcoin en Ethereum blijven het grootste deel van de digitale activa onder beheer.

Hoogste AUM sinds mei

De totale waarde van digitale activa onder beheer in Amerikaanse dollars (AUM) steeg in februari naar $28,3 miljard, ten opzichte van ongeveer $26,8 miljard in januari, zo blijkt uit de laatste gegevens van Cryptocompare. De laatste totale waarde maakt dit de “hoogste AUM geregistreerd sinds mei 2022”, voegde het rapport toe.

Volgens een rapport van Cryptocompare, een leverancier van digitale activagegevens, signaleerde de laatste stijging van AUM “het bullish sentiment van investeerders en de toegenomen interesse voor digitale activa”. De toename van de interesse van investeerders voor digitale activa vond plaats tegen de achtergrond van een door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) geleide aanpak van spelers in de industrie. Het rapport merkte ook op dat de toename plaatsvond tegen de achtergrond van wat het omschreef als “macro-economische tegenslagen”.

Zoals in het verleden het geval was, waren Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) goed voor het grote deel van alle digitale activa onder beheer in februari.

Zo staat in het rapport:

“De activa onder beheer (AUM) voor op Bitcoin en Ethereum gebaseerde producten zagen een stijging van respectievelijk 6,06% en 1,72%, waarmee ze $20 miljard en $6,80 miljard bereikten. Als gevolg hiervan zijn deze producten nu goed voor 70,5% en 24,0% van het totale marktaandeel van AUM.”

Het rapport merkte ook op dat, net als BTC en ETH, digitale activa die zijn opgenomen in de categorie “Overige” en “Basket” ook waren gestegen met “respectievelijk 14,7% tot $1,16 miljard en 2,33% tot $413 miljoen”.

Grayscale regeert nog steeds

Ondertussen merkte het Cryptocompare-rapport op dat Grayscale nog steeds de meest dominante vermogensbeheerder is met $20,8 miljard aan digitale activa onder beheer. XBT Provider ($1,54 miljard) en 21Shares ($1,38 miljard) staan respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Wat betreft de correlatie tussen beleggingsproducten voor digitale activa en traditionele activa, merkte het rapport op dat deze “onlangs is gestabiliseerd en naar verwachting zal afnemen naarmate innovatie de belangstelling voor digitale activa aanwakkert”.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!