Econoom voorspelt een grote beweging voor Bitcoin

De veel gevolgde econoom en cryptocurrency-analist Alex Krüger gaf aan dat hij denkt dat de bodem waarschijnlijk bereikt is en dat hij verwacht dat de cryptomarkt een bullish fase gaat doormaken.

In een nieuwe livestream zei Krüger dat hij, behoudens een Black Swan-evenement, niet denkt dat de S&P 500 zal instorten tot $3.000. In plaats daarvan zei hij dat aandelen waarschijnlijk binnen een bereik zullen worden verhandeld, waardoor Bitcoin (BTC) en de cryptomarkt de kans krijgen om los te komen van de traditionele markten en naar boven te gaan. Hij beschreef het als volgt:

“Voor mij is [het voorspellen van een zwarte zwaangebeurtenis] het betreden van kristallen bolgebied. Ik kan de voorspelling niet maken. Dus dat is eigenlijk daarop gebaseerd, mijn onwetendheid. Wat betreft wat er in dat opzicht gaat gebeuren, denk ik dat het zeer waarschijnlijk is dat aandelen binnen een bepaald bereik blijven, afgetopt door de rentetarieven.

Op historische basis, als we aandelen vergelijken met tarieven en reële tarieven, zijn ze eigenlijk vrij hoog. Het is zeker tegenwind. Voor mij betekent dat bereikgebonden en in principe geen voordeel voor aandelen. Wat Bitcoin heeft, wat crypto heeft, [zijn deze] idiosyncratische variabelen die het echt, slechts voor korte periodes, volledig kunnen ontcorreleren en hoe dan ook ballistic kunnen worden, omhoog of omlaag. Ik ben aan het bedenken.”

Hoewel Krüger positief blijft, waarschuwde hij dat als de inflatie niet meer daalt, de Federal Reserve de rentetarieven hoger kan verhogen dan verwacht, wat crypto naar nieuwe dieptepunten zou kunnen sturen. Hij gaf het volgende aan:

“Ik denk dat de bodem erin zit, ja. Ik speel aan de long kant. Maar ik kan het zeker mis hebben. Er kan iets gebeuren en de bodem kan erdoor. Inflatie zou vooral kleverig kunnen worden, zoals sommige bears zeggen op basis van hoe de loonlijsten en de Amerikaanse arbeidsmarkt nog steeds erg hot zijn.

Dus als dat geen speelruimte en kerndiensten geeft, in feite [als] de inflatiemuur niet naar beneden komt zoals verwacht, zouden we de Fed kunnen zien stijgen tot 6,5% procent en dan … zou het logisch zijn om nieuwe dieptepunten te verhandelen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!