Djed kan na één technische hindernis volgende week worden gelanceerd

De stablecoin van Cardano (ADA), Djed, zal volgende week worden gelanceerd in overeenstemming met de belofte van COTI om de stablecoin uit te geven in januari 2023. Dit werd vermeld door COTI in een tweet op dinsdag. De enige hindernis die nog genomen dient te worden is het synchronisatieproces van de kettingindex, dat vorige week is gestart, aldus de begeleidende blogpost van COTI.

Volgens de uitgever van de stablecoin kan dit proces tot 14 dagen duren, waardoor Djed volgende week gelanceerd kan worden. COTI vermeldde het onderstaande in een tweet:

“We zijn verheugd om nog een update over de voortgang van Djed te delen en om u te informeren dat de lancering gepland staat voor volgende week!”

Het team onthulde bovendien dat als onderdeel van de gerapporteerde plannen om staking voor ADA in het Djed smart contract mogelijk te maken als een extra stimulans voor SHEN-holders. Op djed.xyz is er daarom een interface gecreëerd waarop de beloningen van staking kunnen worden gevolgd. Daarnaast is er een terugbetalingsknop toegevoegd waarmee gebruikers bestellingen kunnen annuleren voordat deze zijn verwerkt.

Verschillende leden van de Cardano-community hebben in een reactie op de laatste ontwikkelingen hun opwinding geuit. Zij geloven namelijk dat de lancering van de stablecoin de gedecentraliseerde financiële activiteit (DeFi) op het netwerk zal versterken. Anderen zijn ondertussen enthousiast over het zien van de smart contract-audit die COTI voor de lancering zou uitbrengen. De audit werd echter niet vermeld in de laatste blogpost. COTI heeft wel belooft om meer updates te geven naarmate de lanceringsdatum dichterbij komt.

Voor diegenen die nog net van Djed hebben gehoord: Djed is een algoritmische stablecoin op het Cardano-netwerk dat een groter onderpand heeft dan 100%, waardoor het een over-collaterized stablecoin is. Volgens de onthulde details van COTI zal het onderpandsratio met de reservemunt SHEN namelijk tussen de 400% en 800% bedragen.

Het Cardano-netwerk gaat ook vergoedingen innen op de stablecoin. De samenwerkingsverbanden van COTI hebben er daarnaast voor gezorgd dat de stablecoin bruikbaar zal zijn voor betalingen. Gisteren heeft de grote crypto-exchange in Singapore, Bitrue, Djed en SHEN op de lanceringslijst gezet.