Moederbedrijf van Avalanche gaat samenwerken met Amazon Web Services

Cloud computing-platform Amazon Web Services zal samenwerken met Ava Labs om te proberen de acceptatie van blockchain-technologie door bedrijven, instellingen en overheden te vergroten, zo kondigden de twee bedrijven woensdag aan in een blogpost.

De samenwerking zal het voor ontwikkelaars gemakkelijker maken om nodes op de Avalanche-blockchain te lanceren en te beheren, aangezien AWS de infrastructuur van Avalanche (AVAX) en gedecentraliseerde applicaties (DApps) zal ondersteunen.

Ava Labs is ook van plan om “subnet” -implementatie, een netwerk binnen een netwerk, toe te voegen aan de AWS Marketplace, waardoor zowel individuen als instellingen eenvoudig aangepaste subnetten kunnen lanceren. Emin Gün Sirer, oprichter en CEO van Ava Labs, zei het volgende:

“Het is een enorme zegen geweest voor zowel individuele als zakelijke ontwikkelaars om nodes te kunnen opstarten en netwerken te kunnen testen met AWS in elk rechtsgebied dat voor hen het meest logisch is.”

Hoewel de samenwerking met Ava Labs de eerste samenwerking van AWS met een blockchain-project is, gebruiken verschillende andere blockchains, waaronder Ethereum en andere kleinere, AWS al om hun netwerken van stroom te voorzien.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!