Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Bitvavo reageert op open brief vanuit Gemini

Zoals eerder gemeld is Bitvavo samen met andere schuldeisers en adviseurs de afgelopen periode actief in gesprek met DCG om het openstaande bedrag terug te krijgen. Het heeft gisteren echter een nieuwe update geplaatst omtrent de situatie. Het ging hierin ook dieper in op de open brief die Gemini plaatste, waarin het DCG CEO Barry Silbert beschuldigde van misleiding en fraude.

Het voorstel van DCG

Bitvavo begon met aangeven dat het op 9 januari een (tegen)voorstel van DCG ontvangen heeft, waarin werd aangeboden om in ieder geval “alvast ±70% van het openstaande bedrag in een voor Bitvavo acceptabele termijn, terug te betalen”. Over het resterende bedrag is het Nederlandse bedrijf nog in discussie met DCG, aangezien het slechts bereid is om daarvan een gedeelte terug te betalen binnen een acceptable termijn. Dit laatste vindt Bitvavo als schuldeiser niet acceptabel omdat “DCG voldoende middelen voorhanden heeft voor volledige terugbetaling”, aldus de beurs.

De open brief van Gemini

Zoals eerder gemeld, heeft Gemini een open brief gepubliceerd waarin zij DCG CEO Barry Silbert beschuldigen van misleiding en fraude. De brief roept onder meer op om Silbert te vervangen als CEO. Gemini spreekt het vertrouwen uit dat, mits het management van DCG vervangen wordt, er alsnog de mogelijkheid bestaat voor een positieve, buiten de rechtbank gestructureerde, oplossing naar tevredenheid van alle betrokkenen. Bitvavo reageerde als volgt op deze beschuldigingen vanuit Gemini:

“Wij delen, net als Gemini, het vertrouwen dat er een oplossing kan worden gevonden naar tevredenheid van alle betrokkenen.”

Het ging verder met:

“Zelfs een mogelijke faillissementsbescherming (Chapter 11) van Genesis, zoals vorige week gesuggereerd werd in de WSJ, zou dit niet in gevaar brengen, omdat de bezittingen voorhanden zijn. Hetzelfde geldt voor een mogelijk onderzoek door de autoriteiten naar DCG zoals gepubliceerd door Bloomberg. In deze gevallen zouden, zoals eerder aangegeven, de tijdlijnen mogelijk beïnvloed worden.”

Zekerheid voor klanten

Ondanks deze onzekerheid omtrent DCG, verzekerde Bitvavo echter dat de huidige situatie met betrekking tot DCG geen impact heeft op de klanten van Bitvavo, haar platform en haar dienstverlening. Het gaf dan ook aan dat Bitvavo garant staat voor het uitstaande bedrag en heeft daarmee het risico van haar klanten overgenomen.

Vragen?

Het sloot af met te stellen dat het klanten actief zal blijven informeren over de ontwikkelingen omtrent de DCG-situatie. Mocht je echter vragen hebben, dan kan je als gebruiker altijd contact opnemen met support@bitvavo.com of kijk bij de veelgestelde vragen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!