Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Bitvavo plaatst update over DCG-situatie

Zoals jullie wellicht al door hadden, werken wij momenteel samen met Bitvavo. De cryptocurrency-beurs is echter de laatste tijd onder een loep komen te liggen door het feit dat het nog geld krijgt van de in problemen verkerende Digital Currency Group (DCG), waar het crypto-uitleenplatform Genesis onder valt.

We vinden het dan ook belangrijk om jullie een update te geven over de situatie en om de vraag te beantwoorden; Is Bitvavo nog wel veilig?

Achtergrond informatie

De afgelopen maanden zijn verschillende grote bedrijven omgevallen die actief waren op de cryptomarkt. Daardoor zijn er liquiditeitsproblemen ontstaan bij de Digital Currency Group en haar dochtermaatschappijen. Bitvavo maakte gebruik van DCG voor het aanbieden van haar staking-diensten. Concreet betekent dit dat DCG het bedrag dat door Bitvavo aan haar is uitgeleend niet direct kan terugbetalen. In totaal gaat het om 280 miljoen euro.

Update omtrent de situatie

Het is belangrijk om te vermelden dat Bitvavo non-stop bezig is om de fondsen terug te krijgen. In een recente update gaf de Nederlandse cryptocurrency-beurs zelfs aan dat een oplossing in zicht lijkt. Het vervolgde met:

“Hoewel alle partijen die oplossing natuurlijk liever vandaag zien dan morgen, zoals ook blijkt uit de open brief van Gemini aan DCG, staat voorzichtigheid verwacht en vraagt ​​​​het nog enige tijd om te komen.

In dat kader vinden we het belangrijk om te geven dat deze situatie geen impact heeft voor Bitvavo-klanten.”

Is Bitvavo nog veilig?

Op dit moment heeft Bitvavo besloten om de vergrendelde activa voor te financieren om ervoor te zorgen dat haar diensten aan gebruikers niet abrupt worden verstoord vanwege haar blootstelling aan DCG en haar gelieerde ondernemingen.

Bitvavo verzekert haar gebruikers nadrukkelijk dat de DCG-schuld voor haar dagtransacties niet van belang is. Het Nederlandse bedrijf “maakt sinds de oprichting winst en verkeert in een financieel solide positie.” Het zei het volgende in de recente update:

“Eerder gaven we al aan dat de huidige situatie met betrekking tot DCG geen impact heeft op de klanten van Bitvavo, haar platform en haar dienstverlening. Bitvavo staat garant voor het uitstaande bedrag en heeft daarmee het risico van haar klanten overgenomen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!