Update vanuit Bitvavo over DCG-situatie

Zoals eerder op onze website gemeld is Bitvavo samen met andere schuldeisers en adviseurs actief in gesprek met DCG om het openstaande bedrag terug te krijgen.

Op 4 januari publiceerde Genesis dat zij een oplossing in zicht heeft. Eerder deze week werd er echter een artikel in de WSJ geplaatst waarin wordt gesuggereerd dat Genesis, dochterbedrijf van DCG, overweegt om faillissement aan te vragen.

In de laatste update lichtte Bitvavo toe waarom dit, en mogelijke andere ontwikkelingen, niet tot onzekerheid leidt voor de Nederlandse cryptocurrency-beurs.

Proces van onderhandeling

Bitvavo gaf aan dat de onderhandelingen van de afgelopen periode recentelijk in een nieuwe fase zijn beland. Ook het bericht van een mogelijk faillissement van Genesis plaatste de beurs in de context van een onderhandelingsstrategie.

Het vooruitzicht om tot een overeenkomst te komen en het openstaande bedrag terug te krijgen, verandert echter niet bij een mogelijk faillissement van Genesis. Hetzelfde geldt voor een mogelijk onderzoek door de SEC naar DCG zoals gepubliceerd door Bloomberg. In deze gevallen zouden de tijdlijnen mogelijk wel beïnvloed kunnen worden en zou het proces langer kunnen duren, aldus de beurs.

Zekerheid voor klanten

Ondanks deze onzekerheid omtrent DCG, verzekerde Bitvavo echter dat de huidige situatie met betrekking tot DCG geen impact heeft op de klanten van Bitvavo, haar platform en haar dienstverlening. Het gaf dan ook aan dat Bitvavo garant staat voor het uitstaande bedrag en heeft daarmee het risico van haar klanten overgenomen.

Vragen?

Het sloot af met te stellen dat het klanten actief zal blijven informeren over de ontwikkelingen omtrent de DCG-situatie. Mocht je echter vragen hebben, dan kan je als gebruiker altijd contact opnemen met support@bitvavo.com of kijk bij de veelgestelde vragen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!