Hier kunnen we naar uitkijken voor Ethereum in 2023

Vitalik Buterin, de oprichter van het grootste smart contract protocol Ethereum (ETH), heeft onlangs op Twitter uitlegd wat er dit jaar aankomt voor de nummer twee cryptocurrency.

Buterin gaf aan dat hij hoopvol is dat Ethereum de mijlpaal van “basic roll-up scaling”, wat EIP-4844 omvat, zal bereiken in zijn roadmap-diagram dat op Twitter werd gedeeld.

EIP-4844 introduceert een nieuw soort transactietype voor Ethereum dat accepteert dat ‘blobs’ van gegevens gedurende een korte periode in het beacon-knooppunt worden bewaard. Deze wijzigingen zijn voorwaarts compatibel met de schalingsroadmap van Ethereum en blobs zijn klein genoeg om het schijfgebruik beheersbaar te houden.

Volgens het diagram dat door Buterin wordt gedeeld, maakt EIP-4844 deel uit van de ontwikkeling van Ethereum genaamd de surge, die tot doel heeft het leidende smart contract platform 100.000 transacties per seconde of meer te laten verwerken.

Buterin zei ook dat de “basic roll-up schaalmijlpaal” inhoudt dat “zijwieltjes gedeeltelijk worden verwijderd” op roll-ups.

Roll-ups zijn oplossingen die transacties uitvoeren buiten de blockchain van Ethereum, maar de transactiegegevens vastleggen. De twee soorten roll-ups zijn optimistic roll-ups en zero-knowledge (ZK) roll-ups. Optimistic roll-ups gaan er automatisch van uit dat transacties geldig zijn, terwijl ZK-roll-ups berekeningen buiten de keten uitvoeren en vervolgens een validiteitsrapport indienen.

Buterin zegt dat het gedeeltelijk verwijderen van de zijwieltjes een fraudebestendig of validiteitsbestendig schema inhoudt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!