Robert Kiyosaki voorspelt volatiele Bitcoin koers in 2023

Het leek erop dat het jaar 2022 zou eindigen zonder een definitief oordeel over Bitcoin (BTC) en cryptocurrencies van Robert Kiyosaki, de auteur van de bestseller “Rich Dad Poor Dad,” maar op de laatste dag van het jaar meldde de schrijver zijn huidige standpunt op dit gebied.

Kiyosaki is allereerst erg enthousiast over Bitcoin. Hij blijft nu investeren in BTC, vooral omdat het wordt geclassificeerd als een commodity zoals andere instrumenten waar de schrijver van houdt: goud, zilver en olie. Het is interessant dat de schrijver blijkbaar niet heeft gewacht op de eerder voorspelde prijs van $10.000 per Bitcoin en blijft investeren op het huidige niveau.

Tegelijkertijd is Kiyosaki’s visie radicaal anders voor andere cryptocurrencies, waarvan hij verwacht dat de meeste verpletterd zullen worden door de regulerende maatregelen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Robert Kiyosaki’s visie voor het komende jaar

In zijn wereldwijde voorspelling voor 2023 spoort de schrijver de lezers aan om zich voor te bereiden op nog een rollercoaster jaar. Volgens zijn retoriek zal het beleid van de Amerikaanse Federal Reserve om de rente te verhogen tegen 2024 leiden tot de ineenstorting van vele sectoren zoals vastgoed en een daling van het persoonlijk inkomen.

De BTC-bull is ook optimistisch over de edelmetaalmarkten. Hij voorspelt rally’s voor zowel goud als zilver in 2023, met een stijging van respectievelijk 108% en 213%, mogelijk veroorzaakt door een beurscrash. Over goud en silver zegt Kiyosaki:

“Ik werd fan van goud in 1972. Ik was marinepiloot in Vietnam en vloog achter de vijandelijke linies in de hoop goud te kunnen kopen met korting omdat de mijn in vijandelijke handen was. Ik ontdekte dat de goudprijs overal ter wereld hetzelfde is. Ik voorspel dat zilver naar $75 gaat en goud naar $3.800 in 2023…

Ik werd gek op zilver in 1964. Ik keek naar een dubbeltje en zag een koperen tint rond de rand. Ik was pas 17, maar ik wist dat we genaaid werden met ons geld. Ik wist toen nog niet dat de Amerikaanse regering de Wet van Gresham overtrad, die zegt dat nepgeld goud en zilver verdrijft.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!