Sam Bankman-Fried zou mogelijk $1 miljard gedoneerd hebben aan Democraten, volgens Elon Musk

De omstreden CEO van FTX Sam Bankman-Fried  zou volgens geruchten ruim een miljard dollar gedoneerd hebben aan de Democraten, een van de twee belangrijkste politieke partijen in de Verenigde Staten. De geruchten werden op Twitter gedeeld door de veelbesproken CEO van Tesla Elon Musk. 

Sinds de crash van FTX op 11 november is er veel kritiek omtrent de handelingen en oprechtheid van Sam Bankman-Fried nadat naar boven kwam dat de CEO van FTX mogelijk miljoenen dollars weggesluisd zou hebben , ondertussen heeft ook Elon Musk zich in de discussie gemengd.

In een discussie op Twitter wordt besproken hoe Bankman-Fried mogelijk zijn donaties aan de Democratische Partij gebruikt heeft om een gevangenisstraf te omzeilen. Elon Musk reageerde hier vervolgens op met de suggestie dat de donaties eerde in de buurt van een miljard dollar zouden komen. Of de informatie van Elon Musk klopt is niet duidelijk, het totaal aan donaties door Bankman-Fried is niet bekend en zijn niet allemaal publiekelijk bekendgemaakt. Daarnaast zijn er ook geruchten dat de CEO van FTX ook aan de Republikeinen heeft gedoneerd.

Sam Bankman-Fried nog niet zeker of hij getuigt in zaak omtrent FTX faillissement

Op 13 december zal Bankman-Fried de mogelijkheid krijgen om te getuigen voor de zaak omtrent het faillissement van de crypto beurs FTX. De getuigenis dient als verheldering voor alle consumenten die in de problemen zijn geraakt door het faillissement, echter heeft de omstreden CEO laten weten nog niet zeker te zijn of hij deel neemt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!