Ethereum whale beweegt 73.000 ETH naar Binance

On-chain data uit onderzoek van Lookonchain toont aan dat een whale meer dan 73.000 Ethereum (ETH) heeft overgemaakt naar de populaire crypto exchange Binance. In navolging van de transactie zien we een prijsdaling in de koers van Ethereum en wordt er op mogelijke verdere volatiliteit geanticipeerd.

Uit een Twitter bericht van de on-chain onderzoeker Lookonchain is te zien hoe er een grote ETH transactie heeft plaatsgevonden die mogelijk impact heeft op de koers van Ethereum. Zo meld het Twitter account account dat het gaat om 73.224 ETH (een totaalwaarde van ruim $85 miljoen) dat vanuit de wallet van de Whale overgemaakt is naar de wallet van Binance en waarschuwt Lookonchain voor mogelijke verkoopdruk van Ethereum.

Investeerders sturen coins naar centrale exchanges om over het algemeen deze coins te verkopen, dit kan een voortekenen zijn voor verdere prijsvolatiliteit. Momenteel lijken we dit ook terugzien in de koers van ETH, die is gedaald met 3.4% in het afgelopen 24 uur (bron; Coingecko). 

Ethereum whales mogelijk aan het accumuleren?

De grote transacties van whales naar exchanges is niet goed voor de korte termijn prijsactie van ethereum, echter schreven we in een eerder artikel dat Ethereum whales aan het accumuleren zijn. Zo kondigde de Twitter gebruiker Santiment aan dat whale adressen met meer dan 100.000 ETH ongeveer 1.9% van het totale aanbod aan ETH hadden aangeschaft in de afgelopen 3 weken, historisch gezien is dit een mogelijk teken voor een aankomende prijsstijging.

In de komende weken houden we jullie verder op hoogte omtrent de ontwikkelingen van whales op het Ethereum netwerk en volgen we de resulterende prijsontwikkelingen van Ethereum nauw.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!