Dogecoin prijs stijgt flink na onthullingen vanuit Elon Musk

Op zondag (27 november 2022) gaf Elon Musk, die onlangs het microblogging platform Twitter overnam, Dogecoin (DOGE) een boost met een tweet waarin hij wat opvallende hints liet vallen over de toekomst van het platform.

Dogecoin werd aanvankelijk in december 2013 uitgebracht als een leukere en persoonlijkere internetvaluta. Jackson Palmer en Billy Marcus creëerden het met het idee dat cryptocurrencies niet zo serieus hoefden te zijn. In de afgelopen jaren is het in populariteit opgeblazen, vooral dankzij de publieke steun van miljardair CEO’s Elon Musk van Tesla en SpaceX en Mark Cuban. Je zou zelfs kunnen zeggen dat Dogecoin Musk’s favoriete cryptocurrency is – hij grapte er in 2019 over op Twitter.

Zoals je waarschijnlijk al weet, voltooide Musk op 27 oktober 2022 zijn aankoop van Twitter. Op 1 november 2022 stuurde hij vervolgens de duidelijkste hint dat hij wil dat DOGE de “officiële” cryptocurrency van Twitter wordt:

Op 27 november 2022, om 4:13 uur UTC, stuurde Musk een tweet uit met zijn slide deck van een lezing die hij bij Twitter gaf. In deze presentatie waren wat opvallende zaken te zien over het integreren van betalingen op het platform:

Hoewel we niet zeker weten in welke vorm de betalingsondersteuning van Twitter 2.0 zal komen, blijkt uit de laatste dia van Musk’s presentatie dat dit iets is waar hij aan werkt.

Bron: Twitter

De prijs van Dogecoin piekte na de tweet van Elon Musk. Vlak voordat hij de tweet verstuurde, werd DOGE verhandeld rond $0,0891, en momenteel wordt hij verhandeld voor ongeveer $0,1015, wat een winst betekent van 13,91% in de afgelopen 24 uur.