Vitalik Buterin bekritiseert ‘influencers’ voor het verspreiden van FUD

Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin heeft meer duidelijkheid geschept over een recente opmerking waarin hij de draak leek te steken met de waarschuwing van durfkapitalist Paul Graham.

In een recent Twitter-bericht gaf Graham namelijk aan dat de “cryptocurrency-economie binnenkort een systeemrisico zal ervaren.” Hij vertelde dat hij dit wist via een persoon die hij al meer dan 10 jaar kent en als betrouwbaar beschouwd. Hij vervolgde met:

“Ik weet niets concreets, maar als ik blootstelling zou hebben, zou ik me zorgen maken.”

Hij voegde er toen nog aan toe:

“Ik heb dat niet geschreven. Hij deed dit. Omdat ik geen details weet, vond ik niet dat ik het moest bewerken. En omdat ik geen details weet, heeft het geen zin mij te vragen wat hij bedoelt. Als je de voorgaande tweet hebt gelezen, weet je net zoveel als ik.”

In een reactie hierop besloot Buterin de draak te steken met het verspreiden van dit soort geruchten. Hij tweette het volgende sarcastische bericht:

“Ik hoor via via dat er iets belangrijks gaat gebeuren. Erken alsjeblieft het feit dat mijn elitaire sociale connecties met mensen die vroeg zijn om dingen te weten me cool maken, en help me alsjeblieft mijn zelfbeeld van coolheid te valideren.”

Graham, medeoprichter van Y Combinator, was niet geamuseerd door het bericht van Buterin. “Ik heb dat bericht niet doorgegeven om er cool uit te zien,” tweette hij terug naar Buterin voordat hij eraan toevoegde dat het delen van deze informatie juist degenen zou kunnen helpen die een grote blootstelling hebben aan risicovolle activa. De durfkapitalist ging verder met het beschuldigen van Buterin van intellectuele oneerlijkheid in een reeks tweets.

De Canadese programmeur probeerde verder de spanning te verminderen door uit te leggen dat hij Graham niet specifiek beschuldigde, maar in plaats daarvan een algemeen gedragspatroon aan de orde stelde dat vaak op Cryptocurrency Twitter wordt gezien.

De medeoprichter van Ethereum bekritiseerde influencers die geruchten verspreiden om mensen te laten handelen op basis van die twijfelachtige informatie. Buterin voegde eraan toe dat de cryptocurrency ruimte een lange geschiedenis heeft van het gebruik van ongefundeerde geruchten om prijsbewegingen op gang te brengen. Tegelijkertijd erkende Buterin dat hij zijn argument gewoon vanaf het begin duidelijk had moeten maken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!