Deze altcoin is met 95% gestegen door FTX-perikelen

De meeste cryptocurrencies behoren momenteel tot de verliezers als gevolg van de ineenstorting van de FTX-exchange. Ondertussen blijft het Trust Wallet Token (TWT) winst boeken en gaat dus tegen het marktsentiment in.

Op het moment van schrijven wordt TWT verhandeld voor een prijs van $2,29 met een stijging van ruim 6,50% in de afgelopen dag. Het native token van de trust crypto-wallet is daarnaast zelfs met ruim 95% gestegen ten opzichte van vorige week.

TWT heeft meer aandacht gekregen als gevolg van het debacle van FTX, maar heeft ook een piek geregistreerd in de kapitaalinstroom. Op dit moment heeft het token een marktkapitalisatie van ruim $950 miljoen en ongeveer $460 miljoen aan kapitaal is alleen deze week ingestroomd.

Doordat de FTX-exchange in zwaar weer verkeerd, houden de meeste beleggers agstand van handelsplatforms. Met name FTX, dat op zijn hoogtepunt tot de leidende crypto-exchanges behoorde, werd getroffen door een liquiditeitscrisis die schokgolven in de markt veroorzaakte toen handelaren op andere exchanges ervoor kozen om hun crypto-activa op externe wallets op te slaan.

On-chain data van het crypto-analyseplatform Glassnode benadrukte dit element, wat aangaf dat de ineenstorting van FTX investeerders ertoe heeft aangezet om Bitcoin (BTC) terug te trekken van exchanges met recordsnelheid van 106 BTC per maand.

Tegelijkertijd springen whales op TWT nu dat het token nog relatief betaalbaar is. Volgens gegevens van Santiment piekte de leveringssnelheid van TWT op adressen met een saldo tussen 1.000 TWT en 10 miljoen TWT tijdens de aanhoudende opwaartse trend van de altcoin.

De CEO van Binance, Changpeng Zhao of CZ in het kort, benadrukte bovendien het belang van het gebruikt van self-custody wallets, waardoor de interesse in Trust Wallets versneld toenam. Het zal voor TWT een interessante lange termijn periode worden aangezien veel exchanges er nu voor kiezen om hun reserves openbaar te maken. Het Proof-of-Reserve-algoritme, ontwikkeld door onder ander Chainlink (LINK), is er namelijk voor bedoeld om de reserves van exchanges transparant te maken en vertrouwen te wekken om de activa op de exchanges te holden.