CHZ kan een bullish periode tegemoet gaan, CEO van Chiliz wijst 38 miljoen CHZ toe aan FTX-slachtoffers

Alexandre Dreyfus, de CEO van Chiliz (CHZ), heeft op 13 november een herstelplan aangekondigd op Twitter. De oprichter van Chiliz meldde namelijk dat het 38 miljoen CHZ gaat toewijzen aan openbare adressen ter compensatie van maximaal $10.000 per gebruiker van FTX die CHZ op de exchange had staan. Dreyfus zei het volgende in zijn tweet:

“De 38M $CHZ is het on-chain bedrag dat tot vorige week op de FTX-exchange in hun wallet zat. Dit initiatief is alleen voor individuele gebruikers en niet voor instellingen.”

“Dit is nog onderhevig aan volledige juridische beoordeling en goedkeuring van de vereffenaar om ons de lijst met gebruikers te verstrekken.”

Een paar dagen eerder kondigde de CEO van Tron, Justin Sun, een soortgelijke aanpak aan. TRON Labs heeft namelijk een overeenkomst gesloten met FTX om het TRX-herstelplan van Sun te ondersteunen. Bitget, een exchange voor derivaten, kondigde ondertussen een bouwfonds van $5 miljoen aan om handelaren te helpen die slachtoffer zijn geworden van de ineenstorting van FTX. Wu Blockchain gaf het volgende aan in een tweet:

“Bybit heeft een interne brief uitgegeven om hulp te bieden aan werknemers die zijn beschadigd door het faillissement van FTX, met een totaalbedrag van $3 miljoen, werknemers die meer dan $50.000 hebben verloren, kunnen een aanvraag indienen en werknemers zullen gedurende 12 maanden $1.000 per maand ontvangen.”

Tijdens de onrustige periode werd ook nog eens de FTX-exchange gehackt voor meer dan $400 miljoen. Dit gebeurde slechts enkele uren nadat de exchange faillissement onder Chapter 11 in de Verenigde Staten had aangevraagd. Dit leidde vervolgens tot speculaties over een mogelijk inside job. Volgens de CEO van Chiliz werd er in de hack 37 miljoen CHZ gestolen op FTX.

Het ziet er nu naar uit dat FTX-gebruikers een kleine kans hebben om hun geld terug te krijgen, aangezien de exchange bijna $9 miljard aan verplichtingen heeft en slechts $900 miljoen aan liquide middelen aanhoudt.

Na de onrustige vorige week, gingen vrijwel alle cryptocurrencies omlaag vanwege de sterk toegenomen verkoopdruk die was ontstaan. Ook werd CHZ getroffen door deze verkoopdruk en daalde van $0,28 naar onder de $0,15 in slechts twee dagen. Inmiddels behoort CHZ tot de sterkste tokens die zijn gerebound van de dieptepunten van vorige week. Op het moment van schrijven wordt CHZ namelijk verhandeld voor een prijs van $0,22, met een stijging van bijna 8% ten opzichte van 24 uur geleden. Op weekbasis is CHZ zelfs met ruim 16% gestegen.

De afgelopen weken begon er hype te ontstaan rondom CHZ vanwege het WK voetbal in Qatar dat komende zondag van start gaat. Macro-economisch gezien kan CHZ dan ook als een winnaar uit de bus komen bij een aanhoudende downtrend van de bredere cryptocurrency-markt.

Op de onderstaande afbeelding is de CHZ/BTC grafiek te zien op de wekelijkse schaal. Hier is duidelijk te zien dat CHZ al een geruime tijd goed presteert in vergelijking met Bitcoin (BTC). Dit heeft zelfs tot een breakout geleid een paar maanden geleden. Met het WK op komst en een CHZ/BTC koers die bijna op een all-time high handelt, kan het native token van Chiliz een token zijn om in de gaten te houden.

Bron: CHZ / BTC TradingView

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!