Chiliz leidt de crypto-top 100 terwijl het WK dichterbij komt

Voetbalfans over heel de wereld bereiden zich rustig voor op de FIFA World Cup 2022 en de populariteit van fantokens is hierdoor toegenomen. Met name Chiliz (CHZ) is sterk gestegen met ruim 15% ten opzichte van 24 uur geleden.

Ondanks de bredere marktdip, is de markt voor sport- en fantokens juist gestegen. Op het moment van schrijven wordt CHZ verhandeld voor een prijs van $0,2234 en is zelfs met bijna 25% gestegen ten opzichte van vorige week. De marktkapitalisatie van Chiliz is eveneens sterk toegnomen naar en waardering van $1,33 miljard. Chiliz leidt hiermee de top 100 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. Op de tweede en derde plek staan respectievelijk Trust Wallet Token (TWT) en Quant (QNT) met 6,03% en 4,55%.

Op 20 november zal de FIFA World Cup 2022 in Qatar plaatsvinden en 3 weken voor het begin van het evenement hebben sportclubs en fans hun activiteiten opgevoerd. Chiliz maakt het voor fans mogelijk om te helpen bij sommige beslissing van hun favoriete sportclub of esports-organisatie. De verwachting bestaat dan ook dat CHZ zal blijven stijgen naarmate het evenement nadert.

De opwinding rond de FIFA World Cup 2022 heeft geleid tot een hausse in fantokens en andere cryptocurrencies die verband houden met sport. Deze activa waren in de voorhoede van cryptocurrency-rally’s en hebben holders enorme opbrengsten opgeleverd, waaronder die van de Argentijnse voetbalbond Fan Token (ARG), een stijging van 23% in de afgelopen 24 uur, en de Portugal National Team Fan Token (POR) 18,46%, beide nationale teams van deze tokens zullen deelnemen aan het WK.

De stijging zal waarschijnlijk op de korte termijn afnemen aangezien het aannemelijk is dat Bitcoin (BTC) het niveau rond $20.000 gaat testen. Dit kan daarom een goede kans zijn voor handelaren om op de boot te springen voordat het wereldkampioenschap voetbal daadwerkelijk van start gaat.

Er is echter ook een mogelijkheid van een significante daling van deze alternatieve cryptocurrencies als handelaren hun winstnemingen beëindigen en de voetbalwaanzin afneemt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!