Dogecoin kan zorgen voor de decentralisatie van Twitter, aldus Charles Hoskinson

Het is je vast niet ontgaan dat Elon Musk Twitter heeft opgekocht. De verwachting is dat er heel wat gaat veranderen op het platform. Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson liet zich onlangs uit over hoe het sociale netwerk door middel van Elon Musk gedecentraliseerd zou kunnen worden met behulp van blockchain en cryptocurrencies.

Charles Hoskinson legde uit hoe Dogecoin (DOGE) en Cardano kunnen worden ingezet om enkele van de huidige problemen met sociale media op te lossen. Volgens Charles willen sociale medianetwerken, zoals Facebook en Twitter, het liefst zo veel mogelijk gebruikers hebben en zo veel mogelijk activiteit. Ze realiseren dit door de frictie om actief te worden om een platform te minimaliseren. Echter, door dit proces heel eenvoudig te maken zorg je er ook voor dat er een stroom is aan valse accounts of onnauwkeurige accounts.

Volgens Hoskinson is blockchain de mogelijk oplossing hier voor. Hij benadrukte dat Cardano werkt aan een neutrale cross-chain identiteits tools die hiervoor geschikt zou zijn. De oprichter van Cardano benadrukte ook dat de Dogecoin blockchain hiervoor gebruikt kan worden. Ook andere nieuwsbronnen hintten naar de mogelijkheid dat crypto betalingen op het platform werkelijkheid worden. Dogecoin zou kunnen dienen als de munteenheid voor een sociaal netwerk. Een munteenheid waar je op verschillende plaatsen transacties kunt doen of NFT’s kunt kopen.

Elon Musk maakte al eerder mogelijk om zijn nieuwe parfumlijn te kopen, dat ruikt naar verbrand haar, in ruil voor Dogecoin. Wanneer Elon Musk besluit o Dogecoin te integreren met Twitter kunnen we een aanzienlijke prijsstijging verwachten. 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!