Snowden gefascineerd door Bitcoin en de 14-jarige anonimiteit van Nakamoto

Een van de belangrijkste verkoopargumenten van het Bitcoin (BTC)-netwerk was de snelheid van transacties. De maker van het Bitcoin-netwerk, Satoshi Nakamoto, is ondertussen nog steeds anoniem gebleven ondanks het feit dat sommige personen beweren hem te zijn, zonder bewijs te leveren.

Edward Snowden is onder de indruk van de snelheid van het Lightning Network van Bitcoin. De voormalig computerintelligentieadviseur is op de vlucht na het lekken van duizenden geheime documenten van de Amerikaanse National Security Agency (NSA) aan de pers.

Snowden heeft inderdaad zijn fascinatie uitgesproken voor de in wezen onmiddellijke transacties van het netwerk en de voortdurende toewijding van de oprichter aan anonimiteit. Hij deelde dan ook op 31 oktober het whitepaper van Bitcoin van Nakamoto op de 14e verjaardag van de publicatie. In de tweet benadrukte hij dat het opmerkelijk is dat Nakamoto na 14 jaar nog steeds anoniem is gebleven.

Bovendien antwoordde Snowden op een opmerking van miljardair Leland McKnight, die terughoudend is met het gebruik van een valuta die kassarijen ophoudt. Snowden zei het volgende:

“Transacties zijn tegenwoordig in principe onmiddellijk op Lightning-enabled wallets. Heb je het geprobeerd?”

Een commentator suggereerde daarnaast dat de crypto-community geloofde dat niemand minder dan Snowden Nakamoto was, wat de voormalig NSA-analist weerlegde. Snowden is al sinds 2013 op de vlucht en in 2020 ontving hij een onbeperkt permanent verblijfsrecht van de Russische regering. Vervolgens kreeg hij vorige maand het Russische staatsburgerschap van Vladimir Putin.

Al die tijd is Snowden een supporter geweest van Bitcoin en in 2020 prees hij de uitvinding toen de prijs van het activum voor het eerst boven de $20.000 kwam, wat toen het hoogste punt ooit was.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!