LUNC on-chain-volume verdubbeld na 0,2% burn

De populaire community-influencer, Classy Crypto, heeft gisteren in een tweet laten zien dat het on-chain-volume op het Terra Luna Classic (LUNC)-netwerk enorm gestegen is na de wijziging van de belastingparameter van 0,2%. Het was een van de belangrijkste doelen van het voorstel, dat de community heeft geïmplementeerd om de burnbelasting van 1,2% aan te passen naar 0,2%. De on-chain-volumes daalden namelijk aanzienlijk na de invoering van de belasting van 1,2% in september.

De auteur van het voorstel, Duncan Day, gaf commentaar op de ontwikkeling en merkte op het nog te vroeg was om te zeggen dat de community volgens pas na zeven dagen een eerlijke beoordeling kan geven. Day schreef het volgende:

“Zachte herinnering dat we deze 7 dagen na belasting moeten meten om een ​​redelijke aanname te geven dat het volume in de keten is toegenomen. Aangezien ik 7 dagen genoeg heb gevonden om de efficiëntie van de burnbelasting te bepalen, is het niet meer dan eerlijk om hier hetzelfde objectieve standpunt te geven.”

de volumes zijn aanzienlijk toegenomen, maar er moet wel worden vermeld dat het niet de gewenste effecten had op de burns. Het doel van het verlagen van de burnbelasting is namelijk om grotere volumes aan te trekken die zouden zorgen voor een effectievere burn. De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), had beweerd dat een lagere belasting zou leiden tot grotere burnvolumes.

Het aantal burns is echter afgenomen ondanks dat het volume is toegenomen sinds de laatste implementatie van de wijziging van de belastingparameter. Voor de wijziging op 18 oktober werden er namelijk meer dan 190 miljoen LUNC geburnd, in vergelijking met 158 miljoen LUNC die op 19 oktober werd geburnd. Dit betekende een daling van 17% terwijl het volume ongeveer was verdubbeld.

Op 10 oktober was de daling zelfs nog groter, met 49 miljoen LUNC dat door de belasting werd geburnd. Dit was een verdere daling van bijna 70%, aldus de gegevens van LUNC Burner. Mocht deze trend zich voortzetten, dan is het niet verwonderlijk dat de community nog een belastingparameter aanpast om optimale resultaten te behalen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!