Onderzoek: Jonge beleggers geloven steeds meer in crypto

Volgens een nieuw onderzoek van de financiële instelling Bank of America blijken jonge beleggers minder vertrouwen te hebben in conventionele beleggingen, en kiezen er steeds vaker voor om in crypto te investeren.

Het onderzoek, dat in opdracht van Bank of America werd uitgevoerd door marktonderzoeksbureau Escalent, ondervroeg 1.052 vermogende respondenten uit verschillende gebieden in de Verenigde Staten. Alle respondenten waren ouder dan 21 jaar en hadden meer dan $3 miljoen aan vermogen beschikbaar om te investeren, hun huis niet meegerekend.

Uit het onderzoek bleek dat respondenten in de leeftijd van 21-42 jaar slechts ¼ van hun vermogen hebben toegewezen aan aandelen. Bovendien zegt 75% van de ondervraagden dat “het niet langer mogelijk is om met traditionele beleggingen een bovengemiddeld rendement te behalen”. Het rapport onthult dan ook dat crypto de nummer één keuze is voor jonge beleggers die het vertrouwen in traditionele activa, zoals aandelen en obligaties, hebben verloren.

Het onderzoek van de Bank of America gaf tevens aan dat 29% van de jongere beleggers sterk gelooft dat investeren in crypto aanzienlijke rijkdom zal creëren. Dezelfde groep individuen is ook geïnteresseerd in het verkennen van andere alternatieve investeringen, waaronder private equity, schuldpapieren en ESG-gerelateerde ondernemingen.

Bron: Bank of America

Uit het onderzoek blijkt dat jonge beleggers tussen 21 en 42 jaar zeggen dat 15% van hun portefeuille uit crypto bestaat. 32% van hen gelooft dat digitale activa een effectief investeringsvehikel voor de lange termijn kunnen zijn. In het onderzoekt komt ook naar voren dat 64% zegt crypto vrij goed te begrijpen en dat 35% gelooft dat virtuele activa binnen een half decennium een mainstream belegging zullen worden.

Bron: Bank of America

Volgens het rapport heeft 60% van de jonge beleggers directe blootstelling aan crypto, terwijl bijna de helft heeft geïnvesteerd in aandelen van bedrijven in de digitale activaruimte. Jonge beleggers verkennen ook de wereld van non-fungibele tokens (NFT) met 59% van hen die zeggen dat ze momenteel NFT’s bezitten of geïnteresseerd zijn in nieuwe soorten digitale activa.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!