Mt. Gox schuldeisers krijgen tot januari 2023 om betaalmethode te selecteren

Schuldeisers van de verloren Bitcoin (BTC) op Mt. Gox zijn een stap dichterbij gekomen om hun verloren activa terug te vorderen. Zo kondigde Nobuaki Kobayashi (de man die het process omtrent de teruggave van de Mt. Gox Bitcoin begeleid) in een nieuwe update aan dat schuldeisers mogelijk tot januari 2023 krijgen om een (terug) betaalmethode te selecteren voor hun verloren bitcoin. 

Mt. Gox is een Japans crypto beurs dat bijna 10 jaar geleden een van de populairste cryptovaluta beurzen op de wereld was. Zo handelde de exchange ongeveer 70% van de Bitcoin transacties af. In februari 2014 werd echter aangekondigd dat de beurs 850.000 BTC had verloren door verschillende hacks/aanvallen. Door de aanvallen sloot de Japanse beurs haar deuren en verloren veel Bitcoin-investeerders hun bezit. Ruim 8 jaar na de hack zijn de schuldeisers nog steeds hard bezig om hun verloren munten terug te krijgen.

Momenteel zijn de gedupeerden een stap dichterbij gekomen door de strakke deadline (10 januari 2023) voor die is opgelegd voor de terug betaalmethode van de verloren Bitcoin. Gedupeerden die niet op tijd een betalingsmethode weten aan te geven lopen het risico geen restitutie te ontvangen.

Investeerders bang voor massale Bitcoin dump

Investeerders zijn al tijden bang voor een massale dump van de BTC van Mt. Gox. De gedupeerden wachten al ruim 8 jaar op hun verloren Bitcoin en de angst heerst dat bij teruggave van de verloren munten er massaal BTC verkocht wordt op de markt. Een dergelijke dump kan volgens sommigen een sterk effect hebben op de koers. Mogelijk is de angst omtrent de massale dump deels een hype, zo geeft de gebruiker Rager op Twitter aan dat het volume aan Bitcoin in de Mt. Gox restitutie slechts een klein deel vormt van het dagelijks handelsvolume. 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!